Forside Nyheder

Pas på rejseadapterne


 


Det er snart ferietid, men pas på med rejseadapterne. Sikkerhedsstyrelsen har testet 39 rejseadaptere, hvoraf 12 var farlige.


En rejseadapter kan være nyttig, hvis du er i udlandet, og fx mobilen mangler strøm, og opladeren ikke passer ind i kontakten.


Vupti, adapteren sættes ind mellem stikkontakt og stikprop, og så kan der lades op. Det er smart, men problemet er, at alt for få adaptere lever op til sikkerhedskravene for produktet. Sikkerhedsstyrelsen har i alt testet 39 rejseadaptere, som er solgt på det danske marked.


12 var farlige, da man kunne røre de strømførende dele, resten var ikke umiddelbare farlige.


Rejseadaptere findes i et utal af variationer, og det farligste problem, Sikkerhedsstyrelsen er stødt på i undersøgelserne, er, at ubenyttede stikben er spændingsførende fra det øjeblik, adapteren sættes i stikkontakten. Der giver risiko for et elektrisk stød. Styrelsen har kendskab til to børn, som har fået stød, heldigvis uden at få mén. Men elektrisk stød kan være meget ubehageligt og farligt for os mennesker, og i yderste konsekvens kan man dø af det.


Undersøgelsen har resulteret i:  • 12 tilbagetagelser fra forbrugerne og advarsel på styrelsens hjemmeside
  • 21 salgsforbud fra butikkerne eller importører
  • 5 påbud om retning af mindre fejl
  • Kun en rejseadapter levede op til kravene i standarden.

Det er altid producentens eller importørens ansvar, at produkter på det danske marked er sikre, men Sikkerhedsstyrelsen fortsætter i 2011 kontrolindsatsen på adaptere.


 


   


 


Link


Du finder de adaptere, der er fjernet fra handlen på styrelsens hjemmeside:


Link til farlige elprodukter


Bemærk at siden er en oversigt over alle farlige elprodukter som styrelsen har fundet.


Skulle du være i besiddelse af en af dem, skal du stoppe med at bruge den og i øvrigt følge henvisningerne på hjemmesiden.


 


Kilde: Sikkerhedsstyrelsen pressemeddelelse

Annonce:
Forrige artikel3D skærm til PlayStation
Næste artikelWupti vil teste showroom
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.