Forside Nyheder

Samsung og Apple snart #1 og #2

 


Nokia har ført på markedet for mobiltelefoner siden 1996, men i dette kvartal ventes en del af den æra at slutte.


Det er næppe forbigået opmærksomheden, at finske Nokia iøjeblikket kæmper for at beholde sin position som verdens dominerende mobilselskab.


Efter at have misset udviklingen på smartphone markedet, valgte de at annoncere et nyt samarbejde med Microsoft om Windows Phone 7, til fordel for deres eget Symbian som udfases.


Men den beslutning er gået hårdt udover salget, og nu er det tid til at afgive den første af tronerne.


Indenfor smartphones har Nokia også været #1 indtil nu, men ifølge Nomura og Reuters ventes de at blive overhalet i indeværende kvartal. Og ikke kun af én, men af hele to producenter: Samsung og Apple.


Det er især salget af Samsung Galaxy S II og Apple iPhone 4, der hjælper de to lige nu, hvor Nokia ikke har en tilsvarende sællert på hylden.


Kigges lidt længere frem i krystalkuglen, så vurderer Gartner overfor Reuters at HTC vil opnå samme markedsandel indenfor smartphones som Nokia allerede i løbet af  2012. Dette selvom Nokia til den tid ventes at have Windows Phones på hylden.


Nokia er dog fortsat den største mobilproducent, når det hele regnes med. De har bl.a. en stærk position indenfor helt billige mobiler til de nye markeder.


 


Kilde: Reuters

Annonce:
Forrige artikelVideo: Sådan er HP WebOS for tablets
Næste artikelApple og Nokia slutter fred
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.