Forside Emner Spil nyheder

Spilanmeldelse: DiRT 3


Da jeg i sin tid modtog forgængeren DiRT 2 til anmeldelse, kunne jeg konstatere at Codemasters allerede dengang havde naglet formen på et godt offroad bilspil. At Codemasters så alligevel har formået at forbedre serien på en række punkter er både overraskende og glædeligt.


Mere af det hele


Som efterfølgere har for vane har DiRT 3 virkelig fået fyldt lommerne med guf. Over 50 biler er således tilgængelige i løbet af spillet. Alle er smukt udført med høj deltaljegrad. Bilerne strækker sig over flere epoker indenfor offroad-ræs, hvorfor du både får mulighed for at køre i helt nye biler, men også kan lege med ældre bilmodeller. Foruden bilerne er der også flere baner og events spredt over hele verden.


Et kritikpunkt i sidste spil var manglende splitscreen multiplayer. Dette er der nu rettet op på, hvorfor DiRT 3 gør sig glimrende som “partyspil” når flere kammerater er på besøg. Er du ikke til splitscreen er onlinedelen endvidere ganske omfattende og introducerer spilmodes som minder om dem vi kender fra skydespil. Således er der en DiRT version af Capture-the-flag, Outbreak som på skift gør spillerens bil smittebærer til stor frygt for de andre spillere eller hvad med Invasion, hvor banerne du kører på er angrebet af aliens! Onlinedelen er anderledes og forfriskende og byder fremfor alt på glimrende ræs, både det seriøse og mere afslappende, som f.eks førnævnte modes. 


Fremragende styring


En afgørende faktor i offroadspil er styringen af bilen. I modsætning til “almindelige” bilspil, udsættes din bil for underlag som: asfalt, grus, sand, jord, mudder, is og sne og det kræver derfor en masse af bilens fysik at gengive de mange underlag på realistisk vis. Nu har jeg aldrig siddet i en rallybil og kan derfor ikke svare på hvor realistisk DiRT 3 er, men jeg kan konstatere at styringen er super præcis, at der er tydelig forskel på de mange underlag, at bilerne føles ganske forskellige og at du faktisk KAN opnå noget ved at justere på bilens opsætning. Tidligere problemer med at bilerne kunne føles som kørte de på sæbevand er nu totalt elimineret.


Tiden hvor et rallyspil udelukkende handlende om tidskørsler er efterhånden ved at være død. DiRT 3 byder på mange andre løbstyper (selvom der heldigvis stadig er mange traditionelle rallyløb). Der skal køres alene, mod andre, på lange strækninger, på lukkede baner, der skal køres driftevents, løb hvor I sendes afsted som perler på en snor og derved kan indhente hinanden og meget mere. DiRt 3 er ultra varieret og man motiveres virkelig til at blive ved. Det konstante skift mellem events, biler og underlag gør også, at du hele tiden skal være skarp og aldrig rigtig kan køre et løb på rutinen. Det negative ved denne opbygning er, at der ingen decideret sammenhæng er mellem løbene. Det gælder om at åbne nye biler og baner, så håber du på en sammenhængende VM sæson skal du ikke give dig i kast med DiRT 3.Poleret og smukt


Indrømmet, jeg er en sucker for lækker grafik og når gameplayet i forvejen er i top, er det en sand fornøjelse at også grafikken følger med. Opbygningen inden løbene er poleret, velfungerede og tydelig. Selve banerne er voldsomt deltaljerede, men også tilpas varierede til at man nyder det man ser. Det samme må siges om bilerne, der alle som en er flot genskabt ud fra virkelighedens biler. Måden bilerne under løb kan smadres på er ligeledes umådelig detaljeret og man sidder virkelig og bider tænderne sammen når det med høj hastighed går mod et træ, en klippeside eller betonpille. Uheldene afspejles promte på din bils karosseri ligesom styreegenskaberne hurtigt fortæller dig at du måske skulle sende vogntøjet en tur på værksted. Heldigvis tillader DiRT 3 at du op til fem gange under hvert løb kan stoppe løbet, spole nogle sekunder tilbage og spille sekvensen igen. Snyd, tjaa måske, men det fungerer og du kan jo blot vælge den fra.Konklusion


Følelsen af at sidde med et kvalitetsprodukt, skabt af folk med interesse og kærlighed for bilsport er ikke til at tage fejl af. Alt fra menuer, musik, grafik over styring af bilerne til onlineevents og offline karriere er rigtig flot udført. Da Codemasters gav os Dirt 2, fik vi masser for pengene. DiRT 3 revolutionerer ikke genren, men det finpudser og lægger flere lag på oplevelsen og er uden tvivl det bedste offroad bilspil til dato.


Plus: præsentationen, styring af bilerne, variation af løb, flotte baner, flotte biler, motiverer en til at blive ved.


Minus: Ingen sammenhængende rally sæson.


Karakter: 90 %


 


Udvikler: Codemasters


Ude nu til Xbox 360, pc og PlayStation 3


Testet på Ps3

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.