Forside Emner Spil nyheder

Spilanmeldelse: Duke Nukem Forever


14 år, flere udviklingshold og en hulens masse rygter er gået forud for 90´er helten Duke Nukems tilbagekomst. 14 år undervejs kunne tyde på at spillet var blevet poleret og finpudset ud over alle grænser, hvilket desværre er langt fra sandheden. Spillet har derimod været udsat for en masse polimik indtil gearbox overtog udviklingen. De startede dog ikke forfra, men byggede videre på det der allerede var lavet. Duke Nukem Forever er derfor på mange måder et ældre spil, der blot først er sendt på gaden nu – og det ses.


 


Håbløst forældet


Uden at gå for meget i detaljer så er Duke Nukem Forever vel 7-8 år bagud hvad angår grafisk formåen og kunne derfor snildt have gjort sig som middelvare på PlayStation 2. Skygger er hakkede, større flader ses udtværede og detaljegraden er ikke ret høj. Det samme må siges om Duke, der bevæger sig med helt stillestående overkrop, mens benene danser som var han med i seneste Somersby reklame. Spillets mange aliens er ligeledes voldsomt ensformige og har vel ret beset kun 2-3 animationer, hvilket gør det direkte komisk at se monstrene falde til jorden.Så langt så skidt, Duke Nukem er et grafisk forældet spil, men grafik er ikke alt, vi har jo Duke ikke! For os der spillede Duke og nød den bundplatte og sexistiske humor som Duke praktiserer til perfektion, vil det på den vis være et kærkomment gensyn. Mange af de gamle one-liners er tilbage, mens nye platheder om afføring, kvinder og handlinger foretaget af underlivet åbenbart stadig en stor del af Dukes liv. Duke er derfor ikke for børn og mens fans af serien formentlig vil trække på smilebåndet, vil nye spillere uden tvivl studse over denne brovtne Schwarzenegger-klon med gult hår.


Sjove våben


Ud over humoren er også mange af de gamle våben tilbage. Der er et fint udvalg og netop derfor ærgrer det mig at udviklerne kun har givet Duke adgang til to våben ad gangen. Det er bestemt ikke realisme der stiles efter, så hvorfor ikke give Duke adgang til samtlige våben? Sjoveste våben synes jeg er Shrink-gunnen, der krymper fjenderne til ministørrelse, hvorefter du dræber dem ved at tvære dem under fodsolen.


Duke Nukem Forever veksler mellem baner hvor du blot skal skyde alt der rører sig, rolige områder, baner hvor Duke selv er blevet lille (og bl.a. skal køre i fjernstyret bil) samt en del mindre puzzles. De fleste puzzles er ganske overkommelige, men tjener som et udmærket afbræk til historen, der vel kan gennemføres på 10-15 timer, hvilket må siges at være mere end rigeligt et skydespil. Et fælles problem for puzzles og de mange kørebaner er desværre, at de ikke er specielt veludførte og derfor med tiden bliver mere irriterende end underholdende at gennemføre.Præcis som i Duke Nukem 3D, kan du pille ved mange ting på banerne. Således kan du tænde/slukke lys, åbne for vandhaner, glo på damer eller spille minispil, som f.eks billiard. Men hvor dette var banebrydende i Duke Nukem 3D, er det nu ildt ligegyldigt. Det er efterhånden begrænset, hvor sjovt jeg i 2011 synes det er at kunne tænde og slukke for en vandhane.


 


Konklusion


Lad os bare indrømme det, Duke Nukem Forever er ikke et synderligt godt spil og havde det ikke været fordi det var Duke Nukem, ville vi formentlig slet ikke have skrevet om det. Grafikken er håbløst forældet, animationerne til grin, lyden mangelfuld og historien stort set fraværende. Men det er Duke og alene det vil sikre spillet en vis form for succes. ikke mindst fordi mange vil købe det uanset, hvad gamle anmeldere som jeg selv vil mene om spillet. Og indrømmet, Duke har noget herligt uhøjtideligt og komisk over sig. Ind i mellem formår Duke Nukem Forever da også at vise udmærket underholdning når skærmen fyldes med fjender, mens duke i en sky af kugler, alien DNA og cigarrøg også lige har tid til at fyre et par morsomheder af. Men morskaben findes nok mest i at man vækker sine minder fra dengang Duke første gang henrykkede os og viste, at en fantastisk verden var os i vente. Ret beset er der ikke meget andet at komme efter end et nostalgisk gensyn. Og for at blive i Dukes verden lidt endnu, så lad os slutte med de bevingede, COME GET SOME!!


Plus: Duke er tilbage, platheder vækker minder, gode våben, ind i mellem mindeværdige kampe


Minus: forældet grafik og animationer, lange loadetider, virker ufærdig og mere som om det skulle have været ude på PS2.


Karakter: 50 % 


 


Distributør: Nordic Game Supply


Ude nu til PlayStation 3, Xbox 360 og Pc


Testet på Xbox 360


 


Du kan finde priser på spillet hos spilpriser.dk

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.