Forside Indhold og distribution Spil nyheder

Agurketid: Anmeldelse World Cycling Game


 


Som lovet har vi gennemspillet World Cycling Game, der varmt kan anbefales fans af cykelsport og taktiske overvejelser.


Hvis ikke du fik set vores agurketidsnyhed omkring brætspillet World Cycling Game, så er der tale om et danskudviklet spil, for 2-7 spillere. Man har hver et cykelhold, som efter eget valg kan sammensættes med kaptajn, temporytter, bjergrytter og sprinter. Spillet indeholder Paris-Roubaix, VM, Liege-Bastogne-Liege og løbet over dem alle, Tour de France..


Vi spillede fire spillere, hvilket er præcis nok til at man ikke behøver neutrale hold i løbet (dette gøres for at bringe mere spænding i spillet, hvis I kun er 2 eller tre spillere).


Spillet består af brikker med farver som angiver om ruten går op, ned, er flad, har brosten, om der skal sprintes osv. Det er logisk bygget op og let at sammensætte etaperne. Spillet er et par år gammelt, men via facebook, hvor siden har en fangruppe, var det nemt at få den seneste version af Tour de France samt opdaterede regler. Du kan i øvrigt, ganske nemt lave dine egne etaper, kun fantasien sætter egentlig grænserne.


  


En etape tager ca. 1 time at gennemføre og hvor de almindelige løb som VM, Paris-Roubaix og Liege-Bastogne-Liege er simple og småkedelige kast med terningen spil, så er Tour de France langt mere udfordrende og underholdende. I Tour-delen, som i manualen betegnes som spillets udvidede del, er der langt flere regler, men også muligheder for meget virkelighedstro taktiske cykelmanøvrer. Man kan sende ryttere i morgenudbrud, lade dem køre samlet, sætte bjergryttere til at trække kaptajnen og af bjergene, angribe via angrebskort og der køres, præcis som i det rigtige Tour de France om den grønne trøje, den prikkede bjergtrøje og den gule trøje. Løbet strækker sig over 21 etaper, alle opbygget meget realistisk ud fra virkelighedens etapeprofiler og man skal tænke sig godt om, hvis målet er at føre sin kaptajn til sejr eller sikre sig point- og bjergtrøjerne.


World Cycling Game er et imponerede brætspil, og helt fantastisk for fans af cykelsport samt de taktiske overvejelser et cykelløb bidrager med. Reglerne er rimeligt omfattende, men ikke mere krævende end at de fleste kan være med. Da spillet er danskudviklet er manualen også på dansk. De negative sider er at spillets hjemmeside tilsyneladende ikke længere fungerer, hvormed oplægget omkring at der skulle følges op med nye løb og regler, ikke helt holdt vand. Til gengæld har spillet som nævnt flere fangrupper på Facebook, hvorfra regler og nye løb kan hentes i stedet.


World Cycling Game koster 350 kroner og kan bestilles hos spilcompagniet


 

Annonce:
Forrige artikelGør det selv Segway for under 2500 kr
Næste artikelWalkman er løs på tråden
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.