Forside Nyheder

Næste generation mobiler testes i Aalborg


Video fra Aalborg Universitet som fortæller om den seneste forskning (dansk tale).


 


Forskerne prøver at finde det bedste antennedesign til 4G mobilerne. Apple, kigger i med her?


I Aalborg Universitet har de en forskningsafdeling i antenneteknologi. En enhed der kun sjældent høres om i medierne, men aligevel er betydningsfuld på verdensplan.


Men Apple må kende dem nu. For det var forskere herfra, der fortalte at antennedesignet i iPhone 4 var forkert skruet sammen. Det betyder at iPhone 4 ikke har den optimale dækning, og samtaler ind imellem falder ud. Ihvertfald hvis den bruges uden etui.


Nu rykker forskerne fra Aalborg ud af laboratorierne, for at teste videre på næste generations antenneteknologi. Den der skal benyttes i 4G mobilerne.


“Hvis du kun måler i et laboratorium, får du et misvisende resultat. Vi er nødt til at inkludere alle de faktorer, som påvirker sådan et radiosignal”, fortæller RF Research Manager Morten Christensen fra den amerikanske elektronikproducent Molex.


Den amerikanske elektronikproducent, Molex, der leverer antenner til mobile enheder har en forskningsafdeling i Nørresundby, for at kunne fastholde et tæt samarbejde med universitetet.


De nye fælles målinger er nogle af de første i verden indenfor 4G antenner.


“Vi prøver at se, hvor meget mere vi kan få ud af den næste generations mobiltelefoner, når vi har en masse antenner i dem”, fortæller professor Gert Frølund Pedersen, Aalborg Universitet.


Tidligere er der målt i Aalborgs gader, nu er forskerne rykket ind i en lejlighed. Resultaterne indgår i et 4-årigt projekt der har fokus på sammensmeltningen af internet, digitalt-tv, radio og mobilkommunikation.


 


Kilde: Digi mail

Annonce:
Forrige artikelAnmeldelse af Motorola Xoom tablet
Næste artikel360 graders panorama med iPhone
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.