Forside Nyheder

Pirater vil være mere lovlydige


 


Ny undersøgelse: Netpirater vil hellere være lovlydige


En ny undersøgelse fra YouGov viser, at netpiraterne foretrækker at være lovlydige frem for at bryde loven, når det handler om at hente film og tv-serier fra internettet.


Enkelte af os stjæler ind imellem film og tv-programmer, men vi vil egentlig helst være fri for at gøre det. Sådan forholder det sig for størstedelen af dem der skaffer sig adgang til ophavsretsbeskyttede film og serier fra internettet uden at betale for det.


Det viser en ny undersøgelse af de danske forbrugsvaner inden for underholdning foretaget af YouGov.


 


Kun ca. hver 4. ønsker at være pirat


Det er nemlig kun 28 procent af dem, der streamer eller downloader ulovlige film og serier, som foretrækker at gøre det på den måde.


Når loven alligevel brydes, så er det ikke prisen, der bliver angivet som den væsentligste grund. Piraterne sætter nemhed, udvalg og tilgængelighed på de tre første pladser, når der spørges hvorfor der tilegnes adgang til de ulovligt media.


?Vores undersøgelse viser, at de danske pirater faktisk ville foretrække at holde sig inden for lovens rammer. Men for den gruppe trækker behovet for brugervenlighed og en høj grad af tilgængelighed simpelthen så meget, at de vælger at skaffe sig adgang til ulovligt materiale,? siger seniorkonsulent Ida Alexandra Mykland fra YouGov


 


Vi ønsker “convenience” – nem adgang


I forhold til film kommer nemhed øverst på danske piraters liste over grunde til at bryde loven, mens muligheden for at se det sidste nye kommer øverst i forhold til tv-serier.


Når piraterne downloader eller streamer film ulovligt, er den primære grund nemhed, mens den primære grund ved download og streaming af TV-serier er muligheden for at se de nyeste serier.


 


En ud af syv gør det


I alt har hver syvende dansker i løbet af det seneste år ulovligt skaffet sig adgang til film og tv-serier på nettet.


Det er mest mænd og unge der gør sig selv til pirater. Blandt de 15-29-årige brugere kopierer, downloader eller streamer cirka 30 procent ulovlige film eller tv-serier. Det samme gør sig gældende for blot 4 procent af de 50-74-årige.


Når man spørger piraterne selv, hvad der skal til for at begrænse ulovlighederne, så er svaret klart:


72 procent mener, at der skal lavere priser på film og tv-serier, mens muligheden for at få fat på det nyeste kommer ind på andenpladsen, idet 47 procent angiver det som en mulig begrænsende faktor.


 


Moral er godt, dobbeltmoral er…


Vi gør det ikke for at spare penge, omvendt vil vi helst ikke lade være før prisen sænkes.


?Det er paradoksalt, at piraterne på den ene side ikke angiver pris som den væsentligste grund til, at de overtræder loven, mens de samtidig siger, at en sænkning af prisen ville være den bedste måde at begrænse pirateriet på. Dette kan skyldes, at forbrugerne generelt forventer lavere priser på download/streaming af film online.


Videre kan årsagen være, at piraterne ikke selv er realistiske omkring den ulovlige aktivitet. For eksempel tror piraterne i særdeles høj grad, at alle andre også downloader/streamer ulovligt? siger Ida Alexandra Mykland, seniorkonsulent hos YouGov.


Undersøgelsen er baseret på svar fra 2000 danskere om deres film- og tv-serieforbrug.


 


Kilde: Yougov pressemeddelelse

Annonce:
Forrige artikelSuperligaklubber overvejer egen TV kanal
Næste artikelNy Netværksopslagsliste på recordere.dk
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.