Forside Nyheder

RIP Minidisc Walkman


Sony MZ1 MiniDisc var den første afspiller på markedet (1992).


 


Oprindelig lanceret som afløser for CD Walkman, men nu stopper Sony produktionen af de bærbare MiniDisc afspillere.


Flere læsere vil sikkert tænke, producerer de stadig dem? For det virker unægteligt som et produkt fra fortiden, og noget der for længst er forsvundet fra butikshylderne. Men jo, Sony har holdt fast i afspillere til MiniDisc.


MiniDisc er små digitale medier til lagring af lyd. Udviklet i 1991, og dengang mente flere at det ville afløse både CD og kassettebånd. Ved lanceringen kunne MiniDisc formatet rumme 74 minutters musik, senere blev dette udvidet til 80 minutter.


MiniDisc slog dog aldrig rigtigt an udenfor asien, og nu må Sony dog erkende, at efterspørgslen efter bærbare afspillere til MiniDisc nu også er lav på de kanter. Det er ikke længere er rentabelt at holde fast i produktionen, og til september er det derfor slut med MiniDisc Walkman.


Sony fortsætter med at sælge stereoanlæg der kan afspille MiniDisc. Og CD Walkman’en, som man netop troede ville blive afløst af MiniDisc, fortsætter Sony også med at producere.


 


Kilde: Nikkei

Annonce:
Forrige artikelApple App Store passerer 15 mia. downloads
Næste artikelDanskerne de flittigste brugere af web- og mobil-tv
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.