Forside Indhold og distribution Spil nyheder

Spilanmeldelse: InFamous 2

Med udgivelsen af InFamous 2 er det endnu engang bevis på at spils kvalitet langt fra hænger sammen med de penge der postes i promoveringen af dem. For hvor det første spil nærmest flød i reklamekroner, og i mine øjne skuffede en smule med et lidt for repitativt gameplay, har 2´eren ikke fået meget hjælp med på vejen op til udgivelsen. Bevares, det vil formentlig kunne ses på salgstallene at spillet ikke har fået helt så meget spalteplads, men uanset hvad, er InFamous 2 på flere fronter et bedre og mere underholdende spil.Har du ikke spillet etteren, så følg med her

I det første spil indtog vi rollen som Cole Mcgrath, en almindelig ung mand, der på mystisk vis fik evnen til at absorbere og udnytte elektricitet i en sådan grad, at du enten blev superhelt eller superskurk, alt efter hvordan du forvaltede dine nye kræfter. Ideen var forfriskende og InFamous havde meget spændende at byde på. Desværre blev det dog ret hurtigt ensformigt, med gentagelse på gentagelse, hvormed det mistede en del af sit positive førstehåndsindtryk.I 2´eren spiller vi igen Cole, der nu har fuldt ud styr på sine evner. Du drager til nabobyen New Marais, hvor du angiveligt får mulighed for at forbedre dine kræfter endnu mere, inden kampen mod The Beast, et monster der i første spil kun var et sagn, men nu har vist sig ganske virkeligt og altødelæggende. 

 
Som i etteren kan du vælge at følge den gode eller den onde vej og har du et savegame fra sidste spil liggende, får du endda lidt ekstra i posen når du starter 2´eren.InFamous 2 giver en kort introduktion til forhistorien, men det er klart, at har du spillet det første spil, vil du fra start føle lidt mere for Cole og det mareridt han allerede har været igennem.Flottere og mere indlevende oplevelse

Grafisk har Cole og hans omgivelser fået et nøk opad. Selvom der er tale om en ny by, er stilen den samme, bare flottere og mere detaljeret. Cole bevæger sig stort set identisk med sidst og selvom hans parkourstil nok aldrig bliver lige så elegant som Ezios i Assassins Creed spillene, er han stadig en pokkers god klatrer. 

 
Hvor InFamous 2 især udmærker sig i forhold til etteren er på historiesiden. Langt oftere forkæles man med vellavede cutscener, der bygger historien godt op og giver noget mere sammenhæng end i det første spil. Problemet med det første spil var for mig, at historien simpelthen flød ud i tågerne pga de mange og meget ens missioner. Missioner er der stadig masser af og selvom variationen er blevet større, er der stadig tale om lidt af det samme. Undervejs kan du, alt efter om du vælger den gode eller onde løbebane, vælge sidemissioner, fange skurke, genoplive uskyldige, finde orbs, der efterfølgende kan bruges til at forbedre dine evner osv.Der er masser at tage sig til i New Marias og det er rigtig vellykket, hvordan historien i højere grad er kommet i fokus. Mens du spiller kan du på kortet følge, hvordan The Beast nærmer sig byen og det altafgørende slag – lad os håbe du kan nå at blive stærk nok inden kampen.

 Lav selv dine missioner

En ny og ganske spændende feature er, at du i bedste Little Big Planet stil har mulighed for at designe missioner. Det er ikke nær som omfattende som i LBP, men det forlænger spilletiden gevaldigt, hvis du holder at være kreativ og spille andres hjemmelavede missioner.Konklusionen

Samlet set må Infamous 2 siges at være bestået i ganske fin stil. Det er som jeg startede med at fortælle, skønt at se, hvordan et spil som denne gang ikke er hypet ud over alle grænser, rent faktisk er blevet ganske flot og vellykket. Holdt du af det første spil er der ingen tvivl om at du også vil nyde efterfølgeren, der tilmed er mere varieret, flottere og byder på en mere velfortalt historie. Var du ikke fan af det første spil, er det muligt du ikke vil se de store forbedringer (selvom de er der), fordi grundideen stadig er den samme.Plus: Bedre historiefortælling, mere varierede missioner, bedre grafik, design dine egne missioner er sjovtMinus: Mere varieret ja, men er det varieret nok er en smagssag, Cole kravler ikke så lækkert som EzioKarakter: 80% 

Udgiver: Nordisk Film

Ude nu til PlayStation 3

 

Du kan finde prisen på spillet hos spilpriser.dk
Annonce:
Forrige artikelDårlig økonomi dræber DAB i Portugal.
Næste artikelNyt look på Android Market
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.