Forside * Nyheder

Apple tabte onsdagens retsag mod Samsung


Retten brugte bl.a. Knight-Ridder Newspad fra 1994 som bevis for at Apples iPad design ikke er unikt.


 


Redaktionel kommentar


Det der ved første øjekast kunne ligne en sejr ved retten i Holland, var i virkeligheden et stort nederlag til Apple.


Apple tabte. Sådan kan man sammenfatte onsdagens retsopgør i Haag i Holland. For godt nok vandt Apple en lille sejr, men nederlaget var i virkeligheden langt større.


Patent 2098948, der skulle beskytte Apples design og touch funktioner, fik Apple ikke held med at bruge mod Samsung.


Patent 1964022, der er Apples “Swipe to unlock” (glider til at åbne funktion) mente retten var direkte ubrugelig, så meget at det patent formentlig vil blive annulleret ved en senere revision.


Apple vandt til gengæld med patent 2059868. Det er et patent som beskriver hvordan man bladrer i et fotoalbum på en touch skærm, og her har Android kopieret Apple for meget.


 


7 uger til at rette


Samsung har nu 7 uger, frem til d. 13. oktober 2011, til at modificere betjeningen i deres Galaxy telefoner, så de ikke længere berøres af dette patent. Men det er i virkeligheden en ganske triviel ændring, og vi vil formentlig se Google gå ind og ændre det for alle Android 2.x versioner, så der ikke kommer flere retsager.


En anden væsentlig sejr til Samsung i dag, var at Apple slet ikke formåede at få retten til at anerkende deres iPad som unikt design. At Apple ikke har patent på en plade med en skærm.


 


Apple led et stort nederlag


Ifølge hollænderen Jan Wilderboer, der er en erklæret Open Source fortaler (FOSS evangelist), kan dagens retsafgørelse koges ned til:



  • Samsung kan fortsætte salget af deres nuværende Galaxy telefoner, men må foretage en triviel ændring af deres fotoalbum indenfor de næste 7 uger.
  • Samsung kan fortsætte salget af deres Galaxy Tab.
  • Apple tabte alle design og copyright anklager
  • Apple tabte sagen om krænkelse af deres ene patent, og retten gjorde reelt et andet patent ubrugeligt.

Ifølge Jan, så brugte retten en tablet fra 1994 (Knight-Ridder Newspad) som et eksempel, på at Apple ikke har et unikt design med deres iPad. Det lykkedes ikke Apple at overbevise retten om, at Knight-Ridder Newspad var ukendt.


 


Innovationen sejrede


Så tilbage er patentet som Android 2.x bryder med deres fotoalbum.


Men med næste generation af Android (Version 4 – IceCream Sandwich) tæt på lancering, så får det ingen praktisk betydning. Jo, de gamle Android 2.x skal have nyt fotoalbum, men i forhold til udviklingen indenfor smartphones og tablet-computere vil det blot være krusninger i vandet.


Innovationen sejrede, og Apples forsøg på monopolisering led et nederlag, lyder vurderingen fra Open Source miljøet ifølge muktware.com efter rettens afgørelse i dag.


 


 



Retten brugte bl.a. Knight-Ridder Newspad fra 1994 som bevis for at Apples iPad design ikke er unikt.


 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.