Forside Nyheder

Harry Potter møder Dynaudio


 


Harry Potter?s magiske lyd opstår med lidt hjælp fra nogle troldmænd i Skanderborg.


Når den anerkendte Sound-Designer James Mather tager i studiet, arbejder han med hjælp fra en dansk højttalerfabrik. Han bruger Dynaudio højttalere som et fast værktøj, når han skal skabe lydsiden til de nye Hollywood-film. Denne gang ?Harry Potter and the Deathly Hallows?.


At designe en unik lydside til en spillefilm, kræver en særlig kombination af kunstnerisk talent og videnskab.


James Mather er såkaldt Supervising Editor, på mange af Harry Potter filmene og er dermed den person som har det endelige ansvar for lydsiden af filmene. Han arbejder med et team på op til 30 mennesker, for at skabe den perfekte lydside til filmene.


Det er her at Dynaudio højttalerne kommer dem til hjælp.


?I vores redigeringsrum lytter vi til enhver detalje; dialog, lydeffekter, atmosfære og lyd-design, så vi er nødt til at kunne høre alt?, James Mather forklarer:


? For mig er Dynaudio Air 6 den perfekte studiomonitor. Den gengiver et stort lydbillede, men en fantastisk tonalitet. Den går meget dybt, har en neutral mellemtone og en diskant der ikke er for skarp eller dominerende. Den excellerer på alle kritiske områder; støj, dialog og lyd-design.?


For at skabe et overbevisende lydbillede, for ørene kræver det en dyb forståelse for hvordan lyde påvirker mennesker og kan underbygge en lang række følelsesmæssige indtryk. For at man kan manipulere succesfuldt med de indtryk man får fra lydsiden, kræver det de skarpeste værktøjer i skuffen.


?Lydsiden til en film udgør i virkeligheden 50% af oplevelsen?, fastslår Morten Nielsen, salgs og marketing chef for Dynaudio. Han uddyber videre:


?Prøv fx at se en gyserfilm imens du lytter til glad popmusik. Så er filmen lige pludselig overhovedet ikke skræmmende, men lyt derimod til den hårrejsende lydside gengivet på et ordenligt lydsystem og du kan bogstaveligt talt, få det fysisk dårligt af den oplevelse.?


Dynaudios højttalere bruges til film- og tv-produktioner verden over i dag. Jeg har selv mødt dem rundt omkring i Pinewood Studios, Storbritaniens svar på Hollywood, der hvor de bl.a. laver James Bond filmene.


Tjek også artiklen: “Dynaudio – Den hemmelige højttalerfabrik”


 


Kilde: Dynaudio pressemeddelelse

Annonce:
Forrige artikelHP Touchpad tablet flopper
Næste artikelHP dropper TouchPad og WebOS telefoner, og overvejer at droppe PC’er
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.