Forside Nyheder

London-OL bliver optaget i Super Hi-Vision


Dette Super Hi-Vision-kamera er i stand til at optage billeder med 7680 x 4320-pixel opløsning. BBC vil teste standarden i forbindelse med OL i London i 2012.


London-OL bliver optaget i Super Hi-Vision


BBC vil teste Super Hi-Vision, der lover 16 gange bedre detaljegrad end 1080p HD. Standarden leverer 7680 x 4320-pixel opløsning og 22.2-kanalers lyd.


Fremtiden er her allerede, sådan næsten da. BBC har bekræftet, at  dele af de Olympiske Lege i London vil blive optaget og sendt i Super Hi-Vision, der leverer et billede med 16 gange højere detaljegrad end 1080p HD.


Super Hi-Vision har været under udvikling i Japan igennem flere år, og er en HD-standard, hvor billedet er på hele 33 megapixel, eller 7680 x 4320 pixel, og det tilhørende lydspor består af hele 22.2 kanaler. Den nuværende 1080p HD-standard leverer et billede på to megapixel.


BBCs ansvarlige chef for OL, Roger Mosey, har afsløret, at man vil teste Super Hi-Vision og sætte tre skærme op rundt omkring i England, nemlig i Glasgow, London og Bradford. Der findes nemlig pt. ingen kommercielt tilgængelige Super Hi-Vision-skærme. Sharp har godt nok afsløret en fungerende prototype, men firmaet regner ikke med at sælge skidtet før i år 2020, hvor Japan Broadcasting Corporation planlægger de første testudsendelser.


?Når du sidder der og ser det, så får du virkelig oplevelsen af at være i sæde D5 i stadionet,? sagde Mosey. ?Super Hi-Vision er måske en bedre løsning end 3D i det lange løb, da det på nogle måder giver dig en bedre følelse af at være tilstede. Folk bliver slået helt omkuld af det,? sagde han.


BBC vil også optage dele af OL i 3D, men fortæller at man primært vil fokusere på HD, da det ifølge Roger Mosey endnu blot er en minoritet , der har udstyret hjemme i stuerne til at modtage og opleve 3D-udsendelser.

Annonce:
Forrige artikelAKG: Vores 3-vejs høretelefoner er et mesterværk
Næste artikelIFA 2011: Velkommen til drømmeland
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.