Forside Nyheder

Slut med Jamo i Danmark


 


Den sidste rest, af den tidligere danske højttalerfabrik, forsvinder nu.


I 2008 kunne Jamo fejre 40 års fødselsdag. 3 år forinden var mærket blevet overtaget af amerikanske Klipsch. På det tidspunkt virkede det dog fortsat, som det gamle danske HiFi mærke det engang var, nu blot amerikansk ejet.


Tidligere i år blev Klipsch så overtaget af Audiovox, og nu ryddes der op i organisationen.


Aktiviteterne i Danmark lukkes. Produktionen ligger i dag i Kina, og de øvrige aktiviteter flyttes til USA. Det fortæller marketingdirektør i Jamo, Steen Michaelsen til Danmarks Radio P4.


 


 De to stiftere af Jamo, Preben Jacobsen og Julius Mortensen


 


Historien


Tilbage i 1968, dengang verden oplevede hippier, politisk oprør og nervepirrende rumfart, blev Jamo stiftet.


I 1966 besluttede Preben Jacobsen sig for at forfølge sin drøm, og med udsøgt sans for håndværk og god lyd, begyndte han at designe og producere højttalere. To år senere, i 1968, indså han at der var brug for en god sælger også. Prebens svoger Julius Mortensen kommer til, og de to danner i fællesskab Jamo.


Navnet kom af Jacobsen – Mortensen.


I 1970 blev den første egentlige fabrik bygget i Glyngøre, og i 1973 blev højttalerne for første gang vist frem for den øvrige verden, på IFA udstillingen i Berlin det år.

Firmaet gik godt, og voksede sig større og større, og i 1994 var Jamo blevet den største højttaler producent i europa. På 30-års fødselsdagen i 1998 havde de solgt mere end 11,5 millioner højttalere verden over.


I 2005 blev Jamo overtaget af Klipsch, og i 2011 blev Klipsch overtaget af Audiovox.


Nu er de sidste bånd til Danmark er ved at blive kappet, og Jamo må herefter betegnes som 100% amerikansk.


 

Annonce:
Forrige artikelHTCs Mango-mobil afsløret
Næste artikelFri adgang til 100 film hos YouSee og TDC
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.