Forside * Nyheder

Valget: Piratpartiet mangler underskrifter


 


Partiet med en erklæret IT-politik har ikke fået underskrifter nok, til at opstille til folketingsvalget.


Det nye parti Piratpartiet havde håbet at kunne samle underskrifter nok til opstilling til folketinget, men der er lang vej.


Partiet er ellers det eneste politiske parti herhjemme, der har IT-politik øverst på dagsordenen. Et af de erklærede mål er at holde internettet frit, men det er ikke lykkedes at få støtte nok til at opstille.


“Det er rigtigt, at vi ikke har nok underskrifter til at stille op, og det er også højst tvivlsomt, om vi får det,” fortæller næstformand i Piratpartiet Jeppe Winther til Version2.


De vil nu prøve at det er muligt at finde andre politikere der kan repræsentere deres holdninger. Ifølge Version2 er der dog ikke nogen i kikkerten.Piratpartiet har til dato kun opnået 165 underskrifter, ud af de nødvendige 20.000 som kræves, for at få opstilling til folketingsvalget.


 Uddrag af partiets program-erklæring


Vi i piratpartiet synes at internettet er det bedste som er sket for demokrati [..]


Det er vigtigt at opretholde retten til et privatliv, og retten til at kunne kommunikere frit via e-mail, telefon eller brev. Det skal føles trygt at anvende internettet. Derfor skal staten ikke trænge ind i privatlivet og jage en hel ungdomsgeneration. Internettet skal i stedet gøres tryggere med en balanceret ophavsret som lader folk tage del i kulturen.


[..] Piratpartiet kæmper for retten til et privatliv og en balanceret ophavsret og det er vi ene om.


Læs mere på piratpartiet.dk


 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.