Forside * Fokus

Dynaudio i fremgang igen


Kriseknuseren: En højttalerproducent i Skanderborg


 Dynaudio frem


Hos højttalerfabrikken Dynaudio er der igen vækst på alle områder, og her i Danmark ansætter de igen nu.


I Skanderborgs smukke landskab findes der en vækstmotor: Her ligger verdens 3. største High End højttalerproducent.


Dynaudio eksporterer 95% af sin omsætning til 60 lande rundt omkring i verden. Der er 220 ansatte på fabrikken, men der opleves nu en så stor en fremgang og vækst, at man er i gang med at ansætte op mod 75 personer ekstra i produktionen.


Det betyder at der igen indføres 3 holds skifte, mod i dag 2 hold i døgnet.


 


  


Vækst på alle områder


Hos Dynaudio er der aktivitetsstigning i alle segmenter:  • Der bliver introduceret nye HiFi-højttalere, som allerede nu tegner til at blive en pæn succes.
  • Samarbejdet med VW tager til med flere og flere modeller. Der er i sær en eksplosiv stigning af leverancer til VW modellerne der sendes til Kina.
  • Der er også stigning i Dynaudio?s studiomonitorer der bl.a. blev brugt til at skabe lydsiden til Avatar og Harry Potter filmene. Der ud over bliver de brugt over alt i DR-BYEN og BBC.

  


 


Made in Denmark


Hos Dynaudio er det kvaliteten der er i højsædet. Det gode håndværk, kvalitetskomponenterne og know-how. Dansk håndværk – med hjælp af de mest avancerede maskiner.


Dynaudio er den højttalerproducent i verden, der har mest produktion in-house.


?Det kræver is i maven at beholde produktionen i Danmark og ikke flytte den til Kina for at spare penge. Man skal stole på at kunderne er villige til at betale det ekstra, for en kvalitet der er ?Made in Denmark?. Og det er de!? udtaler Lars Prisak, Adm. direktør for Dynaudio.


 

 


Egen kabinetfabrik


I Vejle har Dynaudio egen kabinetfabrik med 25 ansatte. Her produceres kabinetter med høj klasse, og på den store fabrik i Skanderborg udvikles, designes og produceres højttalerne incl. højttaler-enhederne til dem.


“Det er helt unikt. Mange konkurrenter har flyttet deres produktion øst på, men det har vist sig at kineserne ikke vil købe produkter der er produceret i Østen, så vi ser nu også en tydelig tendens til at producenter flytter deres produktion tilbage til Danmark efter et mislykket forsøg i Østen?, uddyber Lars Prisak.


 


  


Danmarks sidste naturressource


Vi hører mere og mere om arbejdspladser der flytter til udlandet, hvor arbejdskraften er billigere. Om det så er Polen, Tjekkiet eller Kina.


Men Danmark er med helt fremme når det gælder udvikling, forskning og uddannelse i lyd. Danmark er det land i verden, med flest HiFi producenter pr. indbygger. Vi er ganske enkelt eksperter i lyd i Danmark. Vi har mange vidensmedarbejdere, en helt unik know-how og så er vi innovative når det gælder lyd.


Den historie er Dynaudio en del af. I dag produceres 80.000 højttalerenheder om måneden på fabrikken i Skanderborg.


 

 


En branche med åndenød


Men efter en knusende finanskrise, har branchen for forbrugerelektronik tabt 35% i omsætning over 3 år. Mange i branchen lider og har røde tal.


?Men vi ser nu en tydelig tendens til at kunder efterspørger produkter med autentistet, har historie og ligesom har noget sjæl. Og det kan vi skabe i Danmark?, udtaler Morten Nielsen, salgs- og marketingschef for Dynaudio.


Dynaudio er (heldigvis) højt anset af HiFi entusiaster og musik-elskere over hele verden, for den kvalitet de nu engang har.


De helt store markeder for afsætning af højttalere lige nu er Rusland og Asien. Her har Dynaudio i september bl.a. solgt 2 sæt Evidence Master (649.999 kr. pr sæt) og 5 sæt Evidence Temptation (239.999 kr. pr sæt).


?Endnu et tegn på at kunderne er villige til at betale for ekstraordinær kvalitet, selv efter finanskrisen?, afslutter Morten Nielsen.


Sidste efterår besøgte vi Dynaudio. Hvis du ikke allerede kender den, så tjek vores besøgsvideo herunder.


 


Video Dynaudio?s historie
1977


Dynaudio grundlægges af to tyskere og en dansker i Skanderborg: Wilfried Ehrenholz, Gerhard Richter og Ejvind Skaaning.


1980


De innovative MSP-højttalerenheder og D28 softdome diskanter introduceres


1983


Introduktion af Dynaudio Consequence der dengang var af en skabning af hidtil uset størrelse, pris og teknologi. I dag en af verdens mest solgt super high end højttalere.


1989


Dynaudio udgiver ?Dynaudio-biblen? (The Book of Truth), som beskrev hvordan ærlige, humoristiske og hårdarbejdende danskere lavede rigtig High End lyd.


1990


Dynaudio introducerer højttalere beregnet til studiebrug (Dynaudio Acoustics) som i dag bliver brug af bl.a. DR BYEN, BBC og mange andre.


1994


Wilfried Ehrenholz køber de to andre grundlæggere ud af firmaet.


1997


Volvo C70 kom på gaden med verdens bedste fabriksmonterede lydsystem: Dynaudio Premium Sound System.


1999


Dynaudio introducerer en af verdens dyreste højttalere: Evidence Master til 650.000 kr. Af anmeldere verden over kendt som en af verdens bedste højttalere.


2002


Esotar2 diskanten blev introduceret. Det er en videreudvikling af den legendariske Estoar diskant.


2003


Dynaudio opnår (som den eneste højttalerproducent nogensinde) den højeste kvalitetsstandard i verden: Ford Q1


2005


VW kan nu leveres med Dynaudio Premium Sound System.


2005


Dynaudio introducerer Focus serien som bliver den mest succesfulde indtil dato.


2007


Dynaudio er nu en af verdens største High End højttalerproducenter med 350 mennesker ansat på verdensplan


2009


Den nye Consequence Ultimate Edition introduceres og der bliver indenfor få måneder solgt 100 par til en pris af 360.000 kr. pr sæt.


2009


Bugatti Veyron fås nu med Dynaudio Premium Sound System.


2010


Et samarbejde med computerproducenten MSI opstår og missionen er at lave den bedste lyd nogensinde i en bærbar computer. Resultatet er den nye MSI GT660.


2011


Dynaudio producerer nu 80.000 højttalerenheder om måneden. Kilde: Dynaudio


 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.