Forside IFA IFA 2011

Lad nøglen styre bilens fart


 


Intelligent bilnøgle


Ford viste nyheder frem på IFA, der kan være en tryghed for bekymrede forældre inden bilen lånes ud. Fartbegrænser i nøglen, og automatisk nødkald ved uheld.


Ford MyKey hedder systemet, der giver giver mulighed for at kontrollere bilens indstillinger, lagret i selve nøglen.


Eksempelvis kan bekymrede forældre give knægten sin egen nøgle, der bestemmer både bilens maksimale hastighed og volume på bil-stereoen. Og der er ingen mulighed for at omgå systemerne.


  


Bilen ringer til alarmcentralen


Ford introducerer også en fri nødhjælps-tjeneste til næste år, hvor bilen selv fortæller hvis der sket et uheld.


Opkaldet foregår helt automatisk via Bluetooth og mobiltelefon i samme øjeblik én eller flere airbags er blevet udløst, eller når brændstoftilførselen til motoren er blevet afbrudt.


I modsætning til andre tilsvarende systemer går dette ikke igennem fabrikkens callcenter. Nej, bilen ringer selv – direkte til alarmcentralen. Vel og mærke på det relevante sprog, og med mulighed for at fortælle hvor bilen er havareret ud fra GPS’en.


Nødhjælps-assistance vil være en del af en pakke Ford kalder SYNC.


  


Stemmekommandoer


SYNC systemet byder også på voice-control – stemmekommandoer.


Den kan genkende 10.000 kommandoer på 19 sprog, hvilket giver mulighed for at betjene de fleste af bilens funktioner via tale.


Så må vi blot ikke håbe, at der opstår uenighed i bilen. Højere, nej lavere, P3, nej P4…


 


WiFi hotspot


SYNC kan desuden forvandle bilen til et mobilt WiFi “hotspot”, med mulighed for at bruge et bærbart USB-modem eller en Bluetooth-tilkoblet smartphone.


Eller blot et WiFi-system inde i bilen, hvor op til fem passagerer, hver især, kan benytte deres internet-tilkoblede enheder på turen.


Ford forventer, at næsten to millioner nye biler vil være udstyret med deres SYNC-system inden år 2015. Første bil i Europa bliver 2012-udgaven af Ford Focus.


 

Annonce:
Forrige artikelAfsløret: Alle detaljerne om Amazons tablet
Næste artikelHiFi docks fra Monitor Audio
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.