Forside Nyheder

Ny Nvidia-chip til tablets overrasker med hele fem kerner


Nvidias kommende quadcore-processor til tablets og smartphones har faktisk en femte kerne til mindre krævende opgaver.


 


NVidia Tegra 3


Kommende Android-tablets ser ud til at få et gigantisk boost med Nvidias Tegra3-processor, der kommer med ikke fire, men hele fem kerner.


Stort set alle Android-tablets, der er ude på butikshylderne i øjeblikket, bruger Nvidias Tegra 2-processor, der leverer to kerner, der hver operer med en gigahertz. Deres snarlige efterfølgere bliver væsentlig hurtigere.


Der er fordi, at Nvidia snart er klar med sin “Kal-El”-processor, også kendt som Tegra 3. Vi har hele tiden vidst, at Kal-El ville komme med fire ARM9-baserede kerner, men nu afslører chipgiganten, at den lille chip faktisk kommer med en femte chip, der ikke blot leverer bedre ydelse, men også længere batterilevetid.


Det er fordi, at chippen bruger “Variabel Symmetrisk Multiprocessor”-teknologi, eller vSMP om du vil.  Den femte processor er usynlig for operativsystemet, men kan alligevel sættes til at klare mindre intensive opgaver som musikafspilning eller datasynkronisering i baggrunden. Den er identisk med de fire andre kerner, men arbejder med væsentlig lavere taktfrekvens.


 


Mere fart, mindre strøm


Nvidia fortæller, at den tilgang gør det muligt for de fire primære kerner at tage sig af mere presserende opgaver eller slukke helt ned for at spare på strømmen. Firmaet lover, at Kal-El bruger omkring 60 procent mindre strøm ved videoafspilning end Tegra 2 og cirka 34 procent mindre strøm når du giver dig i kast med 3D-spil.


De første tablets med Kal-El/Tegra 3 forventes ude på butikshylderne inden årets udgang. Chippen er også kompatibel med det kommende Windows 8, og på den netop overståede BUILD-messe demonstrerede Nvidia, at Windows 8 allerede nu kører på den hurtige ARM-baserede indmad.


I løbet af næste år forventes Nvidia at lancere Kal-El+, der er en hurtigere udgave af chippen.


 

Annonce:
Forrige artikelHTC Rhyme til tøserne
Næste artikelDansk forsøg med mobil-tv og radio på DVB-T2
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.