Forside * Nyheder

Opera vil have HTML5-apps på stuealtret


Norske Opera, der er mest kendt for sin internetbrowser, vil nu skabe et økosystem for webapps på stuealteret.


Opera vil have HTML5-apps på stuealtret


Opera vil lancere en onlinebutik for HTML5-baserede webapplikationer, der kan køre på et væld af forskellige flad-tv samt anden forbrugerelektronik.


Stort set alle nyere flad-tv kan køre apps og streame indhold fra nettet, men de forskellige tv-producenter bruger hver sin standard og har hver sin app-butik, og det kvæler innovationen og de gode ideer, der måske kommer fra en lille, selvstændig softwareudvikler i Danmark. Det er i alt fald udgangspunktet hos Opera, der netop har annonceret, at firmaet arbejder på at tilbyde en app-butik for HTML5-baserede webapps, der i teorien kan køre på ethvert flad-tv.


Opera skal stadigvæk lokke pc-producenterne til at implementere Opera TV Store, men fordelen ved den nye platform er, at det bliver nemmere at lokke udviklere til at lave apps. Dertil kommer, at det vil være muligt for en udvikler at lave én webapplikationer, der vil være i stand til både at fungere på en smartphone , en tablet og et fjernsyn ? og dermed opnå kritisk masse.


?Traditionelt har det været sådan, at tv?et har været en meget statisk enhed. Den æra hvor du var nødt til at købe nyt dyrt udstyr for at få nye funktioner til tv?et er ovre,? siger Lars Boilesen, direktør for Opera Software. ?Nye tiltag som Opera TV Store gør det nemmere for OEM?er at implementere bedre funktioner på internetopkoblede tv?er og nå et større publikum med deres HTML5-apps,? siger han.


Opera meddeler, at det er herligt nemt at konvertere en eksisterende app til at virke med Opera TV Store.


Videotjenesten Vimo har allerede meddelt, at de bakker op om ideen.


 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.