Forside Nyheder

RED teaser på deres laser-projektor


Om nogle år hænger der måske en laser-projektor i hjemmebiografen.


 


Laser-projektion


Der har været talt om laser-projektion i flere år, men snart kan det komme til din hjemmebiograf.


Falder snakken på laser-projektion tænker de fleste vel på de farvede lysstråler der kan bruges som effektlys på bygninger o.lign. Men laseren kan meget mere end det.


Faktisk kan laserstråler indeholde mange flere farver end eksempelvis et LCD display, og dermed kan det også bruges til at gengive billeder med mange flere farvenuancer end et LCD TV kan byde på.


For nogle år siden var det også på tale at lave laser-tv. Men da laser-strålerne skal projekteres ville det skulle være et dybt bagprojektions-tv og tiden løb ligesom fra den slags. I dag skal et TV være fladt, og jo fladere jo nemmere sælger det.


Men som projektorer i biografer og hjemmebiografer er der fortsat en fremtid for laserne, for de har en fordel på både farver og lysintensitet.


Firmaet RED, der laver professionelle kameraer til film- og tv-produktion, er nu ude og tease på deres kommende laser-projektor. Retfærdigvis skal det nævnes at RED aldrig har ligget på den lade side med at fremhæve egne kvaliteter, men her viderebringer de blot en udtalelse:


“Efter at have set en demo af RED’s laser-projektor har jeg ledt efter en måde at beskrive oplevelsen. Den tåler ingen sammenligning med de traditionelle systemer. Jeg har aldrig set en 3D projektion der var så klar, det var på niveau eller bedre end de allerbedste 2D projektioner.”, fortæller Stephen Pizzo, medstifter af Element Technica og nu partner i 3ality Technica, og han fortsætter:


“Billederne havde de bedste farver og bedste dynamik jeg har set i 3D, ja end i 2D. Da jeg herefter fik at vide at projektionen kørte med 1/4 af den mulige opløsning tabte jeg kæben.”


Det var så klart og så levende at det eneste jeg kan sammenligne det med er Cibachrome. Det var den, en gigantisk Cibachrome i bevægelse”


(Cibachrome, nu Ilfochrome, er en fototeknik der kan bruges til at lave meget flotte print)


Mere ville de ikke afsløre nu, og der er ingen billeder af projektoren. Så vi må vente lidt endnu, med at høre om forventet leveringstid, prisniveau mv.


Men hvis du er blevet nysgerrig på laser-projektion, så har Sony Insider denne beskrivelse.


 

Annonce:
Forrige artikelRygte: Samsung Galaxy S III får yderst potente specs
Næste artikelBeoSound 8 får nye farver
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.