Forside Indhold og distribution Spil features

Spilanmeldelse: Deus Ex: Human Revolution


Året er 2027 og i rollen som Adam Jensen bliver du vidne til en skræmmende udvikling, hvor mennesket lever i noget nær symbiose med robotter elektronik og gadgets. For læsere her på Recordere vil det måske umiddelbart lyde besnærende, men i Deus Ex virkelighed har mennesket et eller andet sted mistet sig selv.


Takket være den teknologiske udvikling er det således ikke unormalt at mennesker får udskiftet en ellers fint fungerende arm til fordel for en mekanisk af slagsen. Eller hvad med piloten der får indopereret en chip, som gør ham bedre til at styre flyet og derved minimerer risikoen for flyulykker. I Deus Ex fremtid kan alt menneskeligt kort sagt forbedres og befolkningen er efterhånden opdelt mellem de, der mener at vi skal forblive som gud har skabt os og så Augs, mennesker der har gennemgået en eller anden form for forbedrende operation.
 

Navnet er Jensen…Adam Jensen!

 

I skikkelse af Adam Jensen, en velvoksen herre, med slående Solid Snake ligheder, hører du til gruppen af mennesker, der ikke har fået nogle forbedrende operationer. Da din arbejdsplads udsættes for et angreb af ukendte personer, lider din krop imidlertid så meget skade, at du kun overlever takket være robotteknologiens mange vidundere. Du vågner med andre ord som en anden Robocop, delvis menneske, men i høj grad maskine.Din nye krop giver dig dog visse fordele. Således kan du, alt efter hvordan du ønsker at gennemføre spillet, vælge at forbedre stort set alt på din krop. Deus Ex lader dig frit vælge, hvordan du vil spille. Således kan du gennemspille som et “almindeligt” skydespil, hvor du blæser frem med tonstunge våben og adskillige kills på cv´et. Du kan dog også vælge den mere sofistikerede spillestil og snige dig igennem som en anden Solid Snake. Faktum er, at du selv bestemmer og ikke behøver forblive i samme rolle hele spillet igennem. 

  

Bedste snigespil siden Metal Gear Solid

 

Alt efter spillestil er det derfor også at foretrække de kropslige forbedringer, der passer til spillestilen. Snigeren kan forbedre sine bevægelser, så de bliver mere lydløse, eller hvad med et hurtigt indgreb i øjnene så du kan se gennem vægge og derved komme uset forbi fjenderne? Omvendt kan også satses på evnen til at have mere ammunition på sig, indoperere knive eller skydevåben i overkroppen, gøre sig mere modstandsdygtig med skud og meget meget mere. Deus Ex lader dig kort og godt gøre alt efter behag og det er imponerende at se, hvordan du næsten frit kan udvikle din figur i præcis den retning du ønsker.Selvom Deus Ex fungerer godt både som skyde- og stealtspil, mener jeg at styrken ligger på stealthelementet. Jensen bevæger sig flydende mellem skyggerne og kameraet skifter på lækker vis til tredjeperson når du “klistrer” dig op ad vægge eller lignende.

  

En spiludgave af Blade Runner

 

Grafisk er Deus Ex Human Revolution udmærket. Det er imponerende at se byen brede sig ud i horisonten og man får virkelig fornemmelsen at spille i en gigantisk metropol. Tankerne ledes hen mod film som Blade Runner. Går man i detaljer er det dog en smule kornet og knap så poleret som man måske kunne ønske. Det gør dog mindre når gameplayet er så gennemført som tilfældet er her.Deus Ex er at af de få spil, der formår at mikse flere genrer. Foruden skydespil møder stealthspil, er en god portion rollespil også at finde. Ud over at du som nævnt kan udvikle din figur via de mange kropslige opdateringer, skal der også snakkes med folk undervejs i spillet. Lidt i stil med Mass Effect, kan du vælge hvilke spørgsmål og svar du vil dele ud, hvorefter spillets udvikling tager en drejning i den retning du vælger kva dine svar. Slutdestinationen er den samme, men måden du kommer derhen og oplevelserne undervejs er forskellige. Således byder Deus Ex i bedste Heavy Rain stil også på flere slutninger, når du efter omkring 20-25 timer har spillet dig igennem det store spil.

  

Konklusion

 

Jeg hører ikke til dem der har spillet de tidligere spil i serien og havde derfor ingen forudindtaget holdning til, hvordan Deus Ex Human Revolution burde være skruet sammen. Ikke desto mindre er jeg voldsomt imponeret og kan varmt anbefale det. Det vil være en overdrivelse at sige at Deus Ex fuldstændig overlader måden du vil spille på til dig, men det er tæt på. Spillet byder på masser af timers underholdning og selvom dets suverænt største svaghed er nogle møgirriterende bosskampe, der fuldstændig falder udenfor spillets koncept om at lade dig bestemme, hvordan du vil komme igennem banerne, har Deus Ex meget få svagheder. Deus Ex Human Revolution var på forhånd ikke et af de spil jeg så mest frem til, men sandheden er nu  at vi sidder overfor en af kandidaterne til årets spil, når der senere skal uddeles awards.Plus: Stor frihed til at vælge spillestil, gennemarbejdet gameplay, storslået verden, skræmmende fremtid, store muligheder for at udvikle sin figur, blander action, stealth og rollespilselementer på fornem vis.Minus: Bosskampene stinker og handler kun om at gemme sig, skyde og gemme sig noget mere.Karakter: 90 % 

Udgiver: NamcoBandaiUde nu til Pc, PS3 og Xbox 360
Annonce:
Forrige artikelSony klar med XXL Blu-ray
Næste artikelNu kommer PS3 i hvid
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.