Forside Indhold og distribution Spil nyheder

Spilanmeldelse: Resistance 3


 


Resistance serien har været en del af PlayStation 3 universet siden lanceringen i 2006. Resistance Fall of Man var klar som launchtitel og selvom spillet ikke var specielt kønt, blev det takket være den interessante fortælling om de frygtelige aliens forsøg på at overtage jorden, en ganske pæn succes. En toer var derfor påkrævet og fulgte op med mere af det samme, om end vores helt fra begge spil, sluttede af med at blive opslugt af chimeravirus og derfor dræbt.


 


En menneskehed dømt til udryddelse


Nu er Resistance 3 så klar, med ny helt og om muligt en endnu mere dyster fremtid for menneskeheden. Presset til det yderste, lever de få tilbageværende mennesker i store huler under jorden, mens en håbløs kamp kæmpes på overfladen. Følelsen af magtesløshed mod en teknologisk og talmæssig overlegen fjende er fortsat til stede og noget af det der stadig gør Resistance værd at bruge tid på. Man fornemmer folks desperation og lysten til blot at give op, kan ikke undgå at snige sig ind på en fra tid til anden.Stadig lækre våben


Et af Resistance varemærker har altid været et interessant arsenal af våben, granater og opgraderinger. Sådan er det også denne gang. Alle våben har en alternativ funktion og når du får fingre i Chimeraernes våben, sker der for alvor ting og sager. Resistance 3 lader dig benytte alle de våben du måtte finde så væk er 2-våbens systemet fra Resistance 2. Du kan ydermere benytte flere typer granater, ligefra de hjemmelavede, der skyder søm og skruer ud, til EMP-granater, der sætter Chimeraernes forsvarsværker til tælling. Via en Journal kan du nemt hoppe ind og friske op på, hvad de mange våben egentlig kan, noget man bliver glad for når våbenhjulet er spækket med futuristisk isenkræm.


Ikke synderlig kønt at se på


Grafisk har Resistance aldrig være noget særligt og det er det heller ikke denne gang. Farven er holdt i brun gylden, hvilket ikke er specielt spændende at se på. Animationer er nogenlunde, mens omgivelserne svinger fra at være ganske detaljerede til temmelig grovkornede. Lyden er til gengæld glimrende og alt fra våben til Chimeraerne, køretøjer og eksplosioner, lyder sprødt og tydeligt.Gameplaymæssigt føles Resistance 3 som et lidt mere oldschool skydespil. Dette mærkes især når du bliver ramt, idet dit helbred ikke regenerer sig selv. Derimod smider fjender ind i mellem healthpacks når de dør. Personligt kan jeg godt lide at man ikke bare kan gemme sig bag et træ indtil helbreddet igen er på toppen. At du tager permanent skade ved skud (i hvert fald indtil du indtager noget mirakeleleksir) gør at du er mere påpasselig når du spiller og ikke bare stormer frem med hovedet under armen. Chimeraerne er ikke synderligt intelligente, men til gengæld er de mange og aggressive, så en smule omtanke kan klart anbefales.


Co-op, Move og 3D


Resistance 3 kan spilles alene, eller via co-op enten på delt skærm eller online. Coop fungerer godt og er som altid sjovt. Dog kan splitskærm godt gøre tingene lidt for gnidrede.


Har du en Move-controller og måske også et Sharp Shooter gevær, er Resistance 3 klar til at lege med. Styringen fungerer fint og SharpShooteren er i mine øjne en glimrende måde at få lidt forandring frem for brug af normal controller. Hvorvidt du er til det ene eller det andet er smag og behag, men muligheden for begge dele er der i hvert fald.Jeg har ikke haft tid til at kigge på onlinedelen, men udfra hvad jeg dog har set tidligere, bliver det rimeligt standard, uden dog at være i nærheden af Battlefield og Modern Warfare.


Resistance 3 kan endvidere spilles i både 2- og 3D og hvad angår 3D versionen, får du flere indstillingsmuligheder i forhold til at få den oplevelse du foretrækker. Jeg har desværre ikke kunnet teste funktionen, men arbejder kraftigt på at få et 3D fjernsyn til fremtidige tests.


Konklusion


Kunne du lide de tidligere Resistancespil går du bestemt ikke galt i byen her. Spillet bygger på samme formel som tidligere og selvom man sjældent overraskes, hverken af gameplay eller historie, så er det sjovt og tankevækkende at være en del af en uddøende race. Resistance serien bliver aldrig den grafisk smukkeste, men med stærke våben, et spændende univers, co-op, sharp shooter understøttelse og 3D, er Resistance 3 bestemt værd at bruge tid på.
Plus: Gode våben, universet hvor menneskeheden er ved at uddø er spændende, co-op både off- og online.
Minus: Stadig ikke synderligt kønt, ikke sket den store udvikling i serien.
Karakter: 80%


 


Udgiver: Nordisk Film


Ude den 9. September til PlayStation 3

Annonce:
Forrige artikelNyt energimærke til elektronik
Næste artikelR2D2 og C3PO besøger Elgiganten
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.