Forside * Nyheder

THX til smartphone og tablet


 


Snart kan også din tablet computer eller smartphone komme med THX certificering.


Benyttes THX mærket på audio-video grej betyder det – som udgangspunkt – at billed- og lyd-kvalitet er optimal for det produkt. Det er ihvertfald en af tankerne bag certificeringen, selvom kritikere måske vil hævde at det er blevet lige vel kommercielt her de senere år.


Set i det lys giver det også mening at tilføje smartphones og tablet computere til THX. For den type produkter benyttes mere og mere til afspilning af media, musik og film, og i takt med at de trådløse muligheder i hjemmet øges vil det ikke kun være til egen skærm eller hovedtelefon, men også streamet direkte til musikanlæg eller TV.


Rick Dean, der er Senior Vice president for THX fortalte for nylig til hjemmesiden Pocketlint at THX arbejder på måder til at forbedre oplevelsen med den type produkter, og han fortæller:


“For 5 år siden sagde jeg, at vi burde gå ind i dem mobile verden for lydprodukter”, men svaret dengang var at “Du kan ikke få biograf-oplevelser med dem, du lytter igennem hovedtelefoner”.


Men det er historie, i dag kan de mobile produkter også benyttes som medieafspillere. THX vil hjælpe producenterne til bedre kompressionsalgoritmer og en mere intelligent udnyttelse af DSP (Digital signal-behandling) der kan forbedre oplevelsen af komprimeret lyd og genskabe lidt mere af den oprindelige billedinformation.


Præcis hvordan THX vil samarbejde med producenterne, og hvornår vi vil se de første tablet-computere og smartphone produkter med THX mærket, forbliver dog et åbent spørgsmål. Ifølge Pocketlint er meget endnu åbent, og der er ingen dato endnu.


 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.