Forside Nyheder

Anmeldelse af iPhone 4S


Det er mere end svært at se forskel på iPhone 4 og iPhone 4S.


 


iPhone 4S


Den nye iPhone 4S er mere af det samme; Men det er faktisk en god ting. Apple har taget den halvandet år gamle iPhone 4 og forbedret den på stort set alle områder.


Resultatet er en fremragende smartphone.


Da iPhone 4S blev afsløret af Tim Cook og topfolkene hos Apple, så blev mobilen mødt en del skuffede miner. Mange havde ventet på iPhone 5 med helt nyt design og var ikke videre begejstrede for en opgraderet udgave af iPhone 4.


Jeg vover dog at påstå, at hvis Apple havde givet iPhone 4S et lidt anderledes udseende og kaldt den iPhone 5, så var mobilen blevet mødt med smil og store klapsalver. Jeg tror at den stor del af skuffelsen går på, at man med iPhone 4S simpelthen ikke vil være i stand til at skille sig ud fra mængden.


Som Hitler siger til sine generaler i denne sjove YouTube-video: ?Jeg vil have at folk skal vide, at jeg er bedre end de er. Men hvordan kan det ske, hvis de ikke kan se forskel på den nye og den gamle mobil??


 Læser-funktionen er genial og en absolut favoritfunktion i iOS5.


 


Hvor er min større skærm?


Personligt er jeg skuffet over, at den nye iPhone ikke er udstyret med en større skærm. Jeg kunne sagtens levere med 4 eller 4,3-tommer i bukselommen og ville nyde det større skærmareal til at overskue websider og lege med spil på farten.


Der er dog ikke noget i vejen med den 3,5-tommer store skærm, der stadigvæk er en af de bedste på markedet med 960×640-pixel opløsning, masser af lysstyrke, stærke farver og god betragtningsvinkel.


På stort set alle andre punkter indfrier iPhone 4S mine ønsker til en moderne smartphone. Design er jo en smagssag, men iPhone 4S fortsætter traditionen med forgængeren og eneste visuelle ændring er, at lydløs-tasten på højre side nu sidder lidt lavere.


Jeg vil også lige komme med en hurtig bemærkning i forhold til Morten Bays første indtryk af mobilen, vi publicerede forleden. Morten beskrev blandt andet hvor nemt det var for ham, at smutte ind i sin lokale Apple-butik i Beverly Hills og nappe et eksemplar af iPhone 4S.


I går var jeg forbi min lokale Apple-butik her i Las Vegas hele to gange. Første gang ved en 12-tiden og anden gang ved en 20-tiden. Begge gange var der en lang kø af mennesker, der ventede på at få lov itil at købe en iPhone 4S. Interessen og efterspørgselen er altså stadigvæk stor ? i alt fald i mit lokalområde.


 Den hurtige A5-processor betyder, at Recordere.dk nu loader endnu hurtigere.


 


Hurtig knallert


Kommer du direkte fra en iPhone 4 kan du godt mærke, at iPhone 4S har flere hestekræfter under kølerhjelmen. Det mærkes når du bevæger dig igennem brugerfladen, åbner og skifter imellem apps og surfer websider.


iPhone 4S er konsekvent hurtigere end forgængeren og det i en grad, at man netop lægger mærke til det ? og sætter pris på det. Denne video viser hastighedsforskellen når det kommer til apps, men vigtigere er, at man aldrig føler, at man venter på iPhone 4S eller at mobilen ikke kan klare udfordringerne.


Apple har pralet meget med, at kameraet iPhone 4S er i en klasse for sig. Indrømmet, det tager fremragende billeder, men et godt kompaktkamera som eksempelvis et Canon PowerShot G12 er stadigvæk klasser bedre. Problemet er bare, at man aldrig har kameraet med når man virkelig har brug for det, men mobilen er altid i lommen.


 iPhone 4S er udstyret med et fremragende mobilkamera, som du altid har ved hånden.iPhone 4S kan optage video i 1080p HD-opløsning, men endnu vigtigere er den integrerede billedstabilisering, der gør det virkelig godt.Billede taget med iPhone 4SBillede taget med iPhone 4SBillede taget med iPhone 4S


 


Paparazzi!


iPhone 4S tager bedre fotos end forgængeren. Dine 8-megapixel pletskud er mere detaljerede med bedre farvenøjagtighed og bedre hvidbalance, men bevæger du hænderne lidt for meget eller prøver at skyde bevægelser i svag belysning, så får du stadigvæk grynede fotos med tilhørende af slør.


Kameraet iPhone 4 var ?godt nok? for de fleste almindelige forbrugere, og nu pixelskyderen i iPhone 4S er endnu bedre. Dertil kommer, at kameraet i iPhone 4S også reagerer hurtigere, så du rent faktisk kan få fokuseret på motivet og klikket på udløseren inden det magiske Kodak-øjeblik er overstået.


Apple har også givet videokameraet en overhaling, blandt andet med optagelse i 1080p HD-videooptagelse, men det er i bund og grund en mindre detalje. Langt vigtigere er, at dine videoklip nu fremstår mere lysstyrke, med renere farver og ? mere stabile.


Ja, Apples ingeniører har implementeret en velfungerende billedstabilisering, der gør, at iPhone 4S rent faktisk til at gemme seværdige klip. Med Apples tilhørende iMovie-app kan du redigere skidtet på mobilen, indsætte effekter og uploade direkte til YouTube. Denne integrerede oplevelse er, hvad der skiller Apple ud fra konkurrenterne.


 Du får kun adgang til Siri hvis mobilens sprog er indstillet til engelsk, tysk eller fransk.Brug Siri til at slå adresser op og lave ruter i Kort-applikationen.Apple siger, at Siri udbygges med flere sprog til næste år, men det er mere end tvivlsomt om Danmark står forrest i køen foran store sprog som spansk, italiensk, kinesisk og japansk.Eller bed Siri om at definere Danmark eller spørge om, hvor mange kalorier der er i en Big Mac.Siri kan lære dine relationer, så du f.eks. kan sende en SMS til kæresten eller en e-mail til mor.Du kan diktere tekst via Siris stemmegenkendelse og det fungerer godt, virker sådan 85-90 % af tiden


 


Tal til mig


Den helt store nyhed er Siri ? den personlige assistent, som du kan styre med naturlig, menneskelig tale. Efter et par dage i selskab med Siri, så er jeg ikke i tvivl om, at teknologien på sigt vil vinde indpas i al vores forbrugerelektronik. I mange situationer er det simpelthen bare nemmere, at tale til sin gadget end at betjene den med fingrene. Tjek mere info om Siri her på Apples egen webside.


Problemet er, at Siri langt fra virker perfekt. Du skal indstille mobilen til engelsk, fransk eller tysk for at benytte talegenkendelsen, og for at bruge Siri med Kort og information og lokale butikker skal du befinde dig i USA. Siri kræver nemlig både internetforbindelse og information fra tilkoblede tjenester for at fungere, og pt. har Apple kun en aftale på plads med Yelp.com i USA.


Siri kan en masse ting, eksempelvis huske dig på at købe mælk, sende en SMS-besked til din kæreste eller tjekke vejrudsigten, men den kan ikke fortælle dig hvilke film, der går i den lokale biograf, om et fly er forsinket eller åbne en app for dig. Jeg kan dog godt love, at jeg for sidste gang har sat vækkeuret eller oprettet en påmindelse eller kalenderaftale med mine pølsefingre. Nu klarer Siri sådanne banale opgaver for mig.


 Køber du modellen med 64 gigabyte får du reelt kun 57,4 gigabyte at arbejde med.


 


Dobbelt op på plads og 3G


Du har nu mulighed for at vælge en iPhone med 64 gigabyte lagerplads, hvilket burde være mere end nok til de allermest krævende brugere. Det er dog værd at bemærke, at du reelt kun har lidt over 57 gigabyte til rådighed til dine data. Jeg kan godt lide tanken om, at hele min 44-gigabyte store musiksamling er med på farten.


iPhone 4S kan koble sig til mobilnettet og suge data med op til 14,4 teoretiske megabit per sekund, en fordobling i forhold til iPhone 4. Vi har testet iPhone 4S på AT&Ts mobilnetværk her i Las Vegas, og der var mobilen i stand til at hente data med op imod syv megabit per sekund og uploade data med omkring 1,5 til 2,0 megabit per sekund. 


Tilsvarende var vi kun i stand til at hive omkring fire megabit per sekund ud af en iPhone 4. Upload-hastigheden var den samme. Apple lover, at de har fikset antennedesignet i iPhone 4S, og vi tror på dem. Det famøse ?death grib? har i alt fald ingen indvirkning på antennesignalet, der synes at være ret ligeglad med hvordan du holder på mobilen.


Mobilen kommer med iOS5, der også er tilgængelig til iPhone 4 og 3GS. Vi har skrevet en del om iOS5 og går derfor ikke i dybden med operativsystemet og den tilhørende iCloud-tjeneste i denne anmeldelse, men det korte af det lange er, at iOS5 kører hurtigt og smidigt på iPhone 4S og leverer en behagelig totaloplevelse.


 iCloud erstatter din computer som hovedcentralen for dine personlige data


 


Vi savner?


Alt er dog ikke fryd og gammen i Apple-land, og personligt er jeg irriteret over, at Facebook ikke er integreret lige så tæt i mobiloplevelsen som det er tilfældet med Microsofts Windows Phone 7-operativsystem eller HTCs Android-mobiler.


Det er også irriterende, at Kort-applikationen stadigvæk ikke kan bruges som en erstatning for en rigtig GPS eller GPS-app, og så måtte Apple gerne gøre det nemmere at konfigurere lysstyrke, Bluetooth og Wi-Fi uden at man hele tiden skal bevæge sig dybt ned i indstillingerne.


 Apple har rykket lydløs-knappen på højre side af mobilen, men ellers er udseendet identisk med iPhone 4.


 


Konklusion


iPhone 4S er en fremragende mobiltelefon, men er du allerede godt tilfreds med din iPhone 4 eller endda 3GS, så er der ingen grund til at smide Dankortet på disken.


Du får et væld af forbedringer med den gratis iSO5-opdatering, og det er svært at retfærdiggøre en udgift på tusindvis af kroner, blot for at få lidt mere fart over feltet og bedre fotos og videooptagelser.


Men står du alligevel og skal investere i en ny smartphone, så er iPhone 4S et oplagt valg. Den er hurtig, velfungerende, stabil og spækket med funktioner.


Husk dog, at det er svært at komme ud af Apples bekvemmelighedsgreb, når du allerede har integreret dit liv med iTunes, App Store og iCloud. Og så er det lidt irriterende, at folk ikke kan se, at jeg er bedre end dem. Den ligner jo bare den gamle.Se også: Her er priserne på iPhone 4S


 

Annonce:
Forrige artikelSpotify-konkurrent klar til 100 lande
Næste artikelSkandinavisk mesterskab i filmkigning 2011
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.