Forside Nyheder

Apple forudså Siri i 1987

 
Apple “Futureshoch” Knowledge Navigator ligner ikke en iPhone, men konceptet har flere ligheder


 


Knowledge Navigator


Siri kommer få uger for sent. Apple forudså nemlig datoen 16. september 2011, da de tilbage i 1987 tænkte store tanker om fremtidens stemme navigator.


Som i bedste science fiction stil har Apple forudsagt at de ville komme med vidensnavigering her i år. Og det vel og mærke tilbage i år 1987. Lidt skræmmende, ikke?


Apple Siri er ikke kun stemmekontrol af foruddefinerede funktioner.


Siri fortolker hvad der siges, og agerer på det. Eksempel: “Send an email to Lis”, og telefonen slår Lis op i telefonbogen, opretter en email og gør klar til at modtage indholdet (som også indtages).


Eller: “Is the weather in Odense better?”, og telefonen laver en sammenligning imellem vejrudsigterne hvor du er, i forhold til udsigten for Odense, og fortæller dig om forskellene.


Så Siri er begyndelsen til fremtidens computere i hjem, bil og arbejde. Computere vi taler med, ligesom i science fiction film. Nu er det så bare ikke science fiction mere, som videoen om Siri (nederst) her viser.


I 1987 videoen omkring Apple “Futureshock” Knowledge Navigator ser vi datoen 16. september, og lidt senere leder han efter et 2006-dokument der er omkring 5 år gammelt. Apple forestillede sig altså at dette skulle foregå 24 år ude i fremtiden d. 16. september 2011.


Det er da meget godt ramt, ikke? 


 


Apple Knowledge Navigator anno 1987 


Apple Siri anno 2011  

Annonce:
Forrige artikelSamsung teaser næste Google telefon
Næste artikelKablet til at lade alle mobile enheder
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.