Forside Nyheder

Priskrig på tablet markedet ?


 


Amazons prisdump


Amazon sælger ny tablet under produktionsprisen, for at få den udbredt hurtigere. Er det mon begyndelsen til en regulær priskrig?


Amazon har sendt deres nye tablet-computer på gaden. Kindle Fire er tablet-serien døbt, og der er fire forskellige modeller.


Motorrummet er en Android tablet, men med Amazons egen software ovenpå hvor fokus er bøger og musik. Der er en 7″ IPS LCD-skærm med opløsningen 1024×600 pixels og ridsefrit Gorilla-glas. Vægten er nede på 413 gram, så det er en lille fiks sag til læsning og surf på farten.


Det mest opsigtsvækkende må dog være prisen. Den billigste model koster blot $199 svarende til 1.100 kroner.


 


Taber penge på hardwaren


I følge Reuters er det dog også et prisniveau hvor Amazon binder penge efter hver solgt tablet. Reuters har fået IHS iSuppli til at regne på komponent-priserne, og der er nået frem til at den koster omkring $210 at producere. Dertil kommer udgifter til transport, lager, administration osv. for slet ikke at tale om udviklingsomkostningerne.


Vurderingen er, at den agressive prissætning skyldes at Amazon gerne vil have deres tablet-computere ud til mange indenfor kort tid, så de kan begynde at tjene på at levere indhold i stedet.


 Amazon Kindle Fire


 


Priskrig på vej?


Amazons indtog på tablet markedet har fået Samsung til i al hast at sende en ny 7″ tablet-computer ud på det amerikanske marked. Samsung Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus. Der er dog ikke tale om den slim 7″ tablet som Samsung i al hast fjernede under IFA udstillingen, men en lidt mere buttet model.

Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus


Hvilken pris Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus ender på vides endnu ikke. Men det kan tænkes at den model skal indgå i en regulær priskrig med Amazon. Hvorfor ellers “grave” det lidt ældre design frem igen, nu hvor der er en nyere og smartere 7″ model på vej fra Samsung.


Google har været ualmindeligt tavse om Amazons indtog på markedet for Android tablet-computere. De er nok ikke helt tilfredse med Amazons prisdumpning nu hvor de køber Motorola, og iøvrigt prøver at holde så mange producenter som muligt i Android-folden.


Men det skal blive spændende at følge hvad det betyder for prisniveauet på tablet markedet.


 

Annonce:
Forrige artikelKonkurrence: Vind 3 måneders spilabonnement
Næste artikelApple har travlt. iCloud til hele verden tirsdag
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.