Forside Nyheder

Steve Jobs ville bruge Intels Atom-chip i iPad


 


Intel Inside


Den nu afdøde Apple-direktør var i en årgang så begejstret for Intel, at han overvejede en Atom-chip i iPad’en. Men luftede sivede hurtigt ud af ballonen.


Tilbage i 2005 indledte Apple et højprofileret partnerskab med Intel. Steve Jobs, Apples nu afdøde direktør, indtog scenen og fortalte, at man droppede IBMs og Motorolas PowerPC-processorer til fordel for Intels nye chips.


I Walter Isaacsons biografi om Steve Jobs kan man læse at, Apple-guruen i begyndelsen var begejstret for samarbejdet med Intel.


“Når det kommer til høj ydelse, så er ingen bedre end Intel,” sagde Steve Jobs. “I begyndelsen lavede vi vidunderlige ting sammen. De var interesseret i et stort samarbejde, hvor de ville levere chips til fremtidige iPhone-modeller.”


I biografien kan vi læse, at Steve Jobs i lang tid overvejede at putte en Intel Atom-chip i iPad’en, men at en af firmaets andre ledende medarbejdere, Tony Fadell, overbeviste Jobs om, at ARM-arkitekturen var bedre egnet til sådan en mobil enhed.


 


Jobs: Intel er langsomme og ufleksible


Apple endte med at købte chipfirmaerne, PA Semi og Intrinsity, og lave sine egne processorer. De sidder blandt andet i Apples nuværende modeller af iPhone, iPad og iPod Touch.


Steve Jobs forklarer grunden til, at Intel blev droppet: “Der var to grunde til at vi ikke gik videre med dem. For det første var de simpelthen for langsomme. De operer som et dampskib og er ikke særlig fleksible. Vi er vant til at arbejde i højt tempo,” sagde Jobs. “For det andet, så ville vi ikke lære dem alt, så de kunne gå hen og sælge den viden til vores konkurrenter.”


Det har i længere tid været rygtet, at Apple eksperimentere med at erstatte Intel-indmaden i sine bærbare computere med sine egne chips, især for at kunne forlænge maskinernes batterilevetid. Eksperter vurderer dog, at det vil tage flere år Apple vil være i stand til at matche Intel rent ydelsesmæssigt.

Annonce:
Forrige artikelNokias Windows mobiler er præsenteret
Næste artikelSony køber Ericsson ud
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.