Forside Nyheder

Display i kontaktlinsen


 


Der forskes i kontaktlinser med indbygget computer-display. Om nogle år skal vi måske alle til at gå med kontaktlinser, og læse emails og beskeder direkte i øjet.


Selvom det lyder som ren science fiction, så er displays i kontaktlinser kommet et skridt nærmere, efter at teknikken med succes er testet på dyr. Det skriver BBC.


Når teknikken en dag er færdigudviklet, vil den kunne benyttes til at læse tekst eller projektere billeder foran øjet. De første tidlige tests viser at teknikken både er sikker og gennemførlig, fortæller Univercity of Washington i Seattle, USA, der forsker i de højteknologiske kontaktlinser.


Men det bliver næppe næste sommer vi kommer til at gå rundt og se ting foran øjnene som en anden Terminator. Selvom teknikken til selve projekteringen viser gode takter, så er der andre udfordringer som eksempelvis at finde en egnet strømforsyning. Prototypen virker med trådløs strøm, men lige nu kan batteriet kun placeres få centimeter væk.


Næste skridt for forskerne er det videre arbejde med projektering af læsbar tekst, og her har de allerede løst første udfordring, som var at få øjet til at fokusere på noget så tæt på.


Projektering i kontaktlinser vil ikke kun være til underholdning og arbejde, men vurderes også at kunne få stor betydning indenfor sikkerhed. Det kan være blodsukkermåleren der advarer om for lavt blodsukker hos diabetespatienten, eller traffikanten der advares om fare.


 

Annonce:
Forrige artikelB&O klar med CD-rip til Beosound 5
Næste artikelPhilips anlæg får Spotify
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.