Forside * Nyheder

DR åbner for smarte recordere i 2012


 


Smart PVR


Ser du DR via egen antenne, så kan du se frem til Danmarks Radio tager hul på nye interaktive muligheder for optagelse i 2012.


For recordere på DTT nettet, digitalt TV via egen antenne, har mulighederne hidtil været begrænset til ting som tv-guide og ditto nemmere programmering af timer-optagelser.


Men i 2012 begynder Danmarks Radio at indføre flere nye interaktive muligheder. Det betyder at recorderne – de såkaldte PVR-bokse – bliver smartere. Det skriver brancheforeningen BFE i en nyhedsmail.


 


Nye muligheder


Traileren for et senere program ruller henover skærmen. Det lyder spændende tænker du, og trykker på fjernbetjeningens grønne knap. Så sørger recorderen for at optage det til dig.


Skulle programmet blive forsinket, så finder recorderen også selv ud af det. Vil du gerne se mere af samme genre, så bed om tips omkring lignende programmer.


Eller hvad med at optage håndbolden, uden at få pausen imellem halvlegene med. Eller optage flere udsendelser samtidig.


Det er blot eksempler på nogle af de nye muligheder som DR tager hul på, når de fra januar skifter TV-teknik og overgår til MPEG-4.


 


Ny teknik, nye muligheder


Det er d. 11. januar at DR åbner for NorDig PVR, som er en fælles nordisk standard for digitalt tv og ditto interaktive muligheder.


Fra begyndelsen vil der dog kun være åbnet for nogle de nye muligheder, resten følger efter iløbet af 1. kvartal 2012.


DRs nye PVR muligheder kan fungere ved siden af Boxers tilsvarende, men de nye funktioner som DR tager i brug er smartere.


Det kræver dog en PVR-boks, en DVB-T recorder der forstår både NorDig PVR standarder og Boxers ditto. De bokse findes, og flere ventes at dukke op på markedet snart.


Digi-TV der står for publicservice delen af det digitale sendenet vil snarest fortælle om hvilke bokse der er godkendt, inde på deres hjemmeside.


 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.