Forside Nyheder

Ny monster CPU har over 50 kerner


Rajeeb Hazra, General Manager of Intel Technical Computing Group viser ?Knights Corner? frem


 


Der bliver ny rekord i regnekraft, når Intels nye monster af en CPU ser dagens lys.


Knights Corner, eller Intel Xeon E5, er den nye monster CPU fra Intel, Det er deres første processor i MIC arkitekturen (Many Integrated Core). Den vil komme med mere end 50 kerner, skriver Intel på deres blog.


Den nye CPU der efterfølger Larrabee får en super regnekraft. Knights Corner klarer mere end 1 Teraflops, og det er første gang en kommerciel enkelt CPU går så højt.


Blot en enkelt af denne CPU har højere ydelse end supercomputeren ASCI Red fra 1997. En computer der var bestykket med 9.680 Pentium Pro CPU’er.


Den nye super CPU kommer på markedet i første halvdel af 2012, i første omgang som udvidelseskort til computere der har brug for stor regnekraft.


Udviklingen stopper dog ikke her. Intels mål er at nå et niveau for CPU’er til supercomputere i år 2018, med 100 gange højere ydelse end i dag. Og det skal ske med et lavt strømforbrug, der maksimalt er 2 gange højere, end hvad den kraftigste supercomputer i dag bruger.


 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.