Forside Nyheder

Patent giver Apple kontrol over geolokation


 


Geolokation


Hvis konkurrenterne til Apple ser mere deprimerede ud i disse dage, så skyldes det udsigten til at Apple også har patent på Location Services.


Flere og flere af de elektroniske gadgets vi omgiver os med får indbygget genkendelse af geografisk lokation. Du kender det allerede fra smartphones, når kortet vises foretager telefonen en pejling af hvor du er nu.


Men Location Services – som det hedder på Engelsk – er meget mere end blot opslag på kort eller sporing af stjålne gadgets. Det er der meget af den fremtidige intelligens i elektronikken ligger.


Mind mig lige om vasketøjet, når jeg kommer hjem. Sådan kan brugere af iPhone 4S allerede sige til den indbyggede Siri-assistent, hvis det siges på Engelsk. Og så vil telefonen minde om vasketøjet når du træder ind af døren derhjemme.


Eller find en italiensk restaurant i nærheden, og så vises områdets restauranter på telefon eller tablet, med vejledning til hvordan du finder derhen. Det kunne også være reklamer der skifter i forhold til hvor du er, hvilket kan være med til at finansiere nogle af de mange andre services der måtte komme baseret på geografisk lokation.


 


Apple patent på Location Services


Nu skriver CNet, at Apple har fået genudstedt et patent der oprindelig tilhørte Xerox. Faktisk er det ikke helt nyt, Apple overtog det i december 2009. Men med genudstedelsen af en ny version, her d. 15. november i år, har patent-kontoret anerkendt at patentet gælder og justeret på ordlyden.


Da det oprindelige patent er udstedt første gang i år 2000, er det gammelt nok til at omfatte det vi omgiver os med af geolokation i dag. Og dermed også hvad konkurrenter til Apple måtte arbejde med.


Patentet omfatter i følge CNet:  1. Systemer der kan vise oplysninger, som er specifikke for det sted enheden er. Det kan være tekst, video, lyd eller billeder. Der er ingen restriktionerhvad der formidles, så alt fra noget informativt i et visuelt display til en “køb to, betal for en” reklame synes at være omfattet.
  2. Enheden modtager positionsoplysninger fra mindst ét objekt, der angiver placeringen af ​​det sted, hvor enheden er. I følge patent-beskrivelsen kan det omfatte eksempelvis GPS-signaler fra rummet eller en stregkode malet på en bygning. Det kan inkludere GPS i mobiltelefoner, et kamera eller software til stregkode genkendelse.
  3. En sender der overfører de geografiske oplysninger, via et distribueret netværk som Internettet til en uspecificeret destination, og får stedspecifikke oplysninger retur.

Selve patentet kan læses her: RE42,927


 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.