Forside Nyheder

Regeringen klar til skat på medarbejderkøb


 


Muligheden for at få pc eller telefon gennem arbejdspladsen kan være på vej ud, som følge af voldsomme ændringer i bruttolønsordningen.


Regeringen barsler med ændringer af bruttolønsordningen. En ordning der i dag giver mulighed for medarbejderkøb af computer og telefon, hvor udgiften til indkøbet trækkes fra bruttolønnen før skat.


Men brugere af bruttolønsordninger skal være på vagt, snart kan man risikere at skulle betale skat af 15.000 kroner, for en computer der kun er 10.000 kroner værd. Det skriver Nyhedsbureauet Newspaq.


“Har du bestilt en computer, mobiltelefon eller iPad gennem bruttolønsordning, skal du sikre dig, at du får den udleveret i år. Ellers bliver det rigtigt dyrt,” fortæller Heidi Hjelmgaard, jurist med speciale i skatteret og personbeskatning hos Ernest & Young til Newspaq.


Leveres udstyret først til næste år bliver det omfattet af de nye regler, hvor der skal betales skat af 50% af nyprisen. Og det vel og mærke per år sålænge aftalen løber.


“Mange bruttolønsordninger med køb af eksempelvis en computer løber over tre år. På den måde skal man faktisk betale skat af 150 pct. af nyprisen,” lyder advarslen fra Heidi Hjelmgaard.


Det lykkedes ikke Nyhedsbureauet Newspaq at få en kommentar fra skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) om, hvorfor man risikerer 150 procent skat af købsprisen på en computer. Men de fangede denne kommentar:


“Vi er opmærksomme på, at der kan være ting, som bliver vanskelige i forbindelse med overgangen til den nye ordning. Nu må vi se, om der kommer forslag til ændringer, når vi sender det i høring,” forklarer Skatteordfører i SF Jonas Dahl.


 

Annonce:
Forrige artikelNokia: Salget af Lumia 800 går fantastisk
Næste artikel3D version af BeoVision 7-40 med 3D Blu-ray
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.