Forside * Nyheder

Rygte: Sharp bygger Apples flad-TV


Investeringsbank fortæller at Apple nu bygger prototyper af TV apparater. (Illustration: recordere.dk)


 


Rygte: Sharp bygger Apple iTV


Apple kan være klar TV-apparater allerede i forsommeren 2012, og imens prøver konkurrenterne at identificere hvad Apple arbejder på.


Det er vist efterhånden ikke et spørgsmål om hvorvidt Apple bygger et fladskærms-tv, men om hvornår det kommer. Tidligere rygter har talt om udgangen af 2012, men det kan være meget før. Det skriver AllThingsD, der er The Wall Street Journals digital-magasin.


Det er en anerkendt amerikansk finansanalytiker med fokus på teknologi-verdenen, Peter Misek fra Jefferies, der kommer med de nye oplysninger. Han mener at Sharp lige nu er igang med at ombygge deres LCD-produktion på fabrikken i Sakai, for at gøre klar til produktion for Apple.


Om alt går vel skulle Sharp være klar til den nye TV-produktion til februar. Med nogle måneder til at producere den første pulje, ligner det nu en annoncering af Apples første TV-apparat omkring juni 2012.


Det nye Apple flad-TV benævnes oftere og oftere iTV nu, og bortset fra navnesammenfald med en Engelsk TV-station, så er det jo et navn der klinger meget Apple’sk.


 


Konkurrenterne prøver at forberede sig


Men præcis hvad det er Apple pønser på, der skal gøre deres TV anderledes end konkurrenterne, forbliver endnu gætterier. Det forventes at være stærkt integreret med iCloud, altså tjenester og indhold i skyen. Og det ventes også at få Siri-assistenten indbygget, så der kan tales til TV’et, men hvordan det vil fungere forbliver en hemmelighed.


Det er en hemmelighed som konkurrenterne også forsøger at afsløre, så de kan være på forkant med Apples udspil denne gang. Og det med god grund, for Ifølge analytikeren Peter Misek kan de øvrige TV-fabrikanter se frem til at være 6-12 måneder bagud i forhold til Apple.


Altså forudsagt at Steve Jobs får ret i ordene fra hans biografi:


“Jeg vil gerne skabe et integreret TV”“Det vil være perfekt synkroniseret med alle dine enheder og med iCloud … Det vil have den enkleste brugerflade du kan forestille dig. Jeg har endelig knækket koden”.


Sony er nok den producent som er tættest på et modsvar til endnu en Apple-bølge. Deres topboss Howard Stringer var forleden ude og meddele, at de overvejer TV via internet, og at de bygger på et anderledes TV.


 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.