Forside Indhold og distribution Spil features

Spilanmeldelse: Rayman Origins


Jeg husker Rayman fra år tilbage, hvor jeg nød at hoppe rundt på diverse platformsbaner. Siden er der sket meget med platformsgenren, så meget at jeg frygtede at tiden var løbet fra de gamle sidescrollende platformseventyr.


Heldigvis gør Rayman Origins min frygt til skamme. Som i gamle dage skal du fra venstre mod højre og kan hverken gå ind eller ud på banerne. Det fungerer glimrende og vækker dels minder om barndommens spil, men gør også at børn vil have lettere ved at spille det, idet de ikke skal bekymre sig så meget om hvilken vej de skal. Du skal dog ikke forvente at spillet bliver en walkover. Banerne er varierede og ikke mindst udfordrende opbygget.


Historien er ligegyldig, Rayman skal redde sine venner og for at klare det skal der hoppes, kravles, aktiveres kontakter, svinges i lianer, tæves fjender, flyves på forvoksede myg og meget andet. Der sker i det hele taget en hel masse på banerne som alle er utroligt flotte, farverige og varierede på deres helt egen tegneserieagtige og barnlige facon. Musikken er som grafikken hyggelig og alligevel tilpas afdæmpet til at man ikke bliver træt af den. Især grafisk er Rayman Origins helt sin egen og skal opleves.Team op med vennerne


Holder du af at spille med andre, kan op til fire spillere teame op og spille sammen. Det er sjovt alene og bliver ikke mindre sjovt når I er flere. Det kan dog godt blive lidt forvirrende fra tid til anden, da det ind i mellem kan gå rigtig stærkt. Dette kræver sine dødsfald, hvilket i bedste Rayman humor betyder, at i oppustes som en ballon og sendes tilbage i kamp når en af vennerne punkterer jer. Konklusion


Rayman Origins indeholder over 60 store baner alle holdt i en hyggelig og dejlig nostalgisk atmosfære. Du skal dog ikke tage fejl af Rayman Origins nuttede udtryk, da det rent faktisk kan være temmelig svært. Har du et barn skal du derfor forvente at hjælpe til fra tid til anden, men lur mig om det ikke præcis vil være det du håber på. Rayman Origins er nemlig ligeså sjovt for voksne som for børn og for en gammel gamer som jeg selv, er det skønt at konstatere at de scrollende platformsspil er tilbage for fuld udblæsning.


Plus: Flot, hyggeligt og meget varieret


Minus: Til tider temmelig svært. Kan være uoverskueligt når fire spiller sammen.


Karakter: 9/10


 


Udgiver: Ubisoft


Ude nu til Xbox 360, PS3 og Wii


Testet på Xbox 360

Annonce:
Forrige artikelPatent giver Apple kontrol over geolokation
Næste artikelTank strøm på smartphonen
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.