Forside Indhold og distribution Spil nyheder

Spilanmeldelse: Uncharted 3: Drakes Deception

 


Nathan Drake er tilbage i tredje udspil fra udvikleren Naughty Dog. De foergående titler har med rette været store successer og dermed hævet manges forventninger nærmest til det absurde. Heldigvis kan vi allerede nu konkludere, at hverken Drake eller Naughty Dog har taget let på Uncharted 3, der om muligt er endnu bedre end de to første.
Smukt som aldrig før…og rigtig god 3D effekt

Et af udviklernes mål med serien har altid været at give spilleren følelsen af at være part i en medrivende film. For mig har den filmiske oplevelse i de to første spil være mindst ligeså stor som selve det at nedlægge fjender, løse gåder eller høre Drake fyre kvikke kommentarer af. Denne gang virker sammenkoblingen af cutscener og gameplay mindst ligeså godt som tidligere og jeg har flere gange taget mig selv i at vente for længe med at overtage styringen af Drake, simpelthen fordi det er utrolig svært at skelne mellem film og gameplay. Grafisk er Uncharted 3 det smukkeste i serien, med en detaljegrad man ikke troede muligt på PS3. Den filmiske historie og det interessante sammenspil mellem karaktererne i spillet gør at Uncharted 3 er mindst ligeså underholdende at se på fra sidelinien, som det er selv at spille. Således bad min bedre halvdel mig rent faktisk spille “det der indy-spil” så hun kunne se, hvad der nu måtte ske for vores helt.

 Vælger du at spille i 3D, nedskaleres grafikken som det altid sker i 3D spil, men til gengæld får man en rigtig god 3D oplevelse. Cutscenerne lider en smule af dobbeltbilleder, men derudover ser det bragende godt ud og Uncharted 3, er for mit vedkommende det første spil, hvor 3D rent faktisk er værd at spille og giver en nævneværdig meroplevelse i forhold til 2D udgaven. Jeg skiftede lidt imellem de to indstillinger, for også at få den blændende grafik som man trods alt får mest af i 2D.Historien

Har du spillet de to første spil, kender du Sully, Drakes ældre ven og følgesvend. Efter at have set Drake og Sully, tilsyneladende livløse i en bunke skrald, springer spillet tilbage i tiden og man følger Drake, da han var en ung knøs. Man ser, hvordan Sully og Drake mødtes og hvordan deres venskab opstod, hvorefter vi igen hopper til nutiden og den livstruende situation Drake og Sully er havnet i. Uden at spolere det hele, tør jeg godt afsløre at historien ikke slutter med en helt døende i skrald.

 


 

Det viser sig derimod at spillets skurk, en kvinde, der har en fælles fortid med Sully, har en særlig interesse i den ring Drake bærer i sin halskæde. Da Drake samtidig erfarer at han kære forfader, Sir Francis Drake har nedfældet beskrivelser omkring en storslået ørkenby, indeholdende ufattelige rigdomme, sendes Drake og Sully ud på et fantastisk eventyr, der i mine øjne fuldt ud er på omgangshøjde med fortællingerne i de tidligere spil.Jeg vil ikke afsløre yderligere fra historien, det skal I selv opleve, men kan love jer at det går over stok og sten og at vores elskelige, men også dumdristige helt, ryger ud i alt fra nævekampe til heftige skuddueller og faretruende klatreture undervejs. Historien er dog ikke perfekt og du efterlades med ubesvarede spørgsmål her og der, men sammenholdt med hvad vi er vant til indenfor spil, er Uncharted 3 milevidt foran og en spændende oplevelse fra start til slut. 

 


 

Alt ved det gamle

Har du spillet de tidligere spil vil styringen af Drake føles velkendt. Klatrer man rundt på huse eller lignende kan styringen godt drille en smule, men efter lidt øvelse finder det meste sin plads. Skudduellerne fungerer godt, ligesom nærkampssystemet sidder i skabet, udenhelt at opnå samme niveau som det vi oplevede i Batman Arkham City. Ind i mellem gentager spillet sig selv lidt vel rigeligt, men det tilgives let når det du skal, typisk klatre rundt for at åbne en låst dør for dine venner, eller snige dig ind på patruljerende fjender, er utrolig vellavet og underholdende nok til at man gerne vil gentage seancerne.Online

Vælger du at hoppe online kan du spille co-op med vennerne (det skulle også være muligt at spille flere på samme skærm, men dette er ikke testet på nuværende tidspunkt). Dette foregår på baner som er taget fra de forskellige spil i serien og holder du at at løse opgaver sammen, genoplive hinanden samtidig med at du optjener point, fungerer det fint. Du kan også spille alene og banerne du spiller på er taget ud fra historien og flot bygget op.

 


 

Konklusion

Uncharted 3 er typen af spil men skal købe, hvis man søger en filmisk spiloplevelse udover det sædvanlige. Har man spillet de forrige spil ved man præcis hvad jeg mener og man får et spil som er utrolig gennemført og vellavet. Grafik og lyd er fremragende og historien synes jeg er præcis så god at man hele tiden vil spille videre, for at se, hvad der nu sker for vores helt. Udover singleplayerdelen får du en fin onlinedel, men det er historiedelen der er hovedårsagen til at Uncharted 3: Drakes Deception, får de varmeste anbefalinger herfra.

 

Plus: Fantastisk grafik, god 3D effekt, spændende historie, som at være en del af en film

 

Minus: Ikke noget kvantespring frem i forhold til 2´eren, man efterlades med enkelte ubesvarede spørgsmål omkring historien.

 

 

 

Karakter: 100%

 

 

Udvikler: Naughty Dog

Ude nu til PlayStation 3

Annonce:
Forrige artikelApple: Siri kommer ikke til ældre iPhones
Næste artikelVi mindes B&O-designer David Lewis
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.