Forside * Nyheder

Apple iTV tager form


 


Apple iTV


Apples nye TV begynder at tage form, og der tegner sig til billede af et intelligent TV-univers. Desværre tyder det også på lange udsigter inden en dansk premiere.


Der var været sagt og skrevet meget om Apples kommende TV i den seneste tid. Og nu er planerne så fremskreden at selv Apple er begyndt at tale om dem.


Desværre har de nye oplysninger ikke rykket en dansk premiere tættere på. Tværtimod så tyder det mere og mere, på et TV der vil være forbeholdt udvalgte markeder med USA i spidsen.


 


TV’et genkender brugerne


Apple er nu begyndt at briefe indholdsleverandører om planerne, og der har været holdt møder med forskellige medieselskaber skriver The Wall Street Journal. Med til møderne sad blandt andet Apples Vice-boss Eddy Cue.


Der arbejdes fra Apples side på et system der kan genkende sine brugere på tværs af alle platforme. Så uanset om du sidder med en iPhone eller en iPad i hånden, eller foran et iTV i stuen, så ved teknologien hvem du er og hvilket indhold du må se.


 


Streamet indhold


Indholdet af det der ses på skærmen vil være streamet over nettet, kun på den måde kan Apple begynde at lave nogle af de mere intelligente ting.


Der tales allerede nu om muligheden for at se samme indhold på alle Apple-enhederne. Sidder du eksempelvis og ser en udsendelse på TV’et, skal det være muligt at “tage den med” over på iPhone eller iPad og se videre andet sted i huset eller på farten.


 


Optagelser lagres på nettet


Selve de optagelser som foretages ventes ikke lagret lokalt, men derimod på Apples servere ude på nettet. På den måde kan de tilgås fra alle enheder som iTV, iPhone og iPad, på samme måde som de direkte streamede TV- og film.


Så her ventes der på samme måde mulighed for at se en udsendelse på TV, og flytte kiggeriet med over på iPad eller iPhone istedet. Eller omvendt, se en optagelse på den lille skærm, og sende den op på den store.


 


Styret med tale og fagter


Apple iTV vil ikke kun have en tæt integration med de mobile enheder, men kommer også med styring via tale og bevægelse.


Siddende i sofaen er det ikke muligt at have et touch-interface som på en smartphone eller tablet. Så her skal styringen af selve TV’et kunne foregå via bevægelser i luften. Det kunne være at “bladre imellem kanaler” med håndbevægelser.


Via tale bliver det muligt at søge, indstille timer-optagelser og andet. Det kunne være “Optag program Xy mandag kl. 20” ,“Find den seneste nyhedsudsendelse” eller “Hvilke kanaler viser Comedy lige nu”.


 


Fremtidens TV


Så der begynder at tegne sig et billede af hvad det er for et fremtidens tv som Apple arbejder på lige nu, og efter oplysninger fra The Wall Street Journal har arbejdet på som prototyper i flere år nu.


Det er et Smart TV, der blot lige er en tand smartere end det der kendes i dag, fordi det ventes at favne en meget stærkere integration imellem brugere, enheder, indhold og betjening – end det kendes fra noget TV-system i dag.


 


Lange udsigter


De møder Apple holder lige nu er dog meget generelle. De er efter sigende endnu ikke begyndt at købe indhold eller andet. Det er blot en snak om teknologi, og hvilke muligheder der er hos medieselskaberne for at understøtte fremtidens TV af denne art.


Med streamet indhold og samarbejde med indholdsleverandørene, må vi nok også skyde en hvid pil efter en tidlig lancering af iTV her i Danmark. Det vil givetvis være forbeholdt USA i begyndelsen, og senere brede sig til andre større markeder, inden det en dag – et stykke ude i fremtiden – når det danske marked.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.