Forside Nyheder

Bloomberg: Apple kan tjene kassen på Android


Apple bør stoppe patentkrigen mod firmaer, der benytter Android, og i stedet tjene kassen på sine patenter.


 


Apple bør bruge sine patenter til at skabe ekstraværdi for sine aktionærer argumentere Bloomberg, der anslår at Apple kan tjene op mod 10 dollars per solgt Android-enhed.


Apple er i patentkrig med både HTC, Samsung og Motorola over firmaernes Android-enheder, som Apple mener indeholder ideer og opfindelser, der er tyvstjålet fra iPhone og iPad. Den nu afdøde Steve Jobs er i sin biografi citeret for at love “atomkrig” med Google over Android, og at firmaet vil bruge sine mange milliarder til at ødelægge Android.


“Hvis du tilbyder mig fem milliarder dollars, så vil jeg ikke have dem, Jeg har masser af penge. Jeg vil have at du holder op med at bruge vores ideer i Android,” sagde Steve Jobs til Googles Eric Schmidt da de to holdt et møde om sagen tilbage i 2010.


Men det er en dårlig og fejlslagen strategi, argumenterer Bloomberg i en netop publiceret historie. Her interviewes en række eksperter om sagen, og budskabet er klart: Apple bør indgå licensaftaler med konkurrenterne og tjene penge på sine patenter.


“Den brændte jords taktik virker ikke fordi den optimerer ikke værdien af deres patenter, fordi folk vil finde vej udenom dem,” siger Kevin Rivette, en ekspert i intellektuel ejendomsret hos firmaet 3LP Advisors. “Det er som en dæmning. At bruge deres patenter til at holde konkurrenterne ude af markedet er som at putte sten i et vandløb. andet kommer til at finde vej igennem på en eller anden måde.”


Han bakkes op af Marshall Phelps, der tidligere har arbejdet med intellektuel ejendomsret hos IBM og Microsoft. “Ingen har nogensinde haft held til at holde konkurrenter ude af markedet med patenter, til dels fordi software kan ændres til at finde et ikke-krænkende alternativ,” siger han.


Kevin Rivette anslår, at Apple sandsynligvis vil kunne tjene op imod 10 dollars i royalties fra hver solgt Android-enhed. Taget i betragtning, at der pt. sælges omkring 700.000 Android-enheder dagligt med én million i sigte, så vil Apple potentielt kunne tjene mellem 2,5-3,5 milliarder dollars årligt på salget af smartphones og tablets baseret på Android.


Argumentet er altså, at Apple skylder sine aktionærer at sikre sig den indtægt, og at konkurrenterne under alle omstændigheder vil konkurrere med iPad og iPhone.


Det anslås at Microsoft allerede tjener i omegnen af dem dollars i licensgebyrer for hver solgt Android-enhed.

Annonce:
Forrige artikelApples flad-tv bliver en lille fornøjelse
Næste artikelSony åbner et udviklingskontor i København
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.