Forside Nyheder

Highend Bryston stereo forstærker med surround-processor


 


Bryston lancerer nu en ny high-end surroundprocessor og stereo forforstærker kaldet SP3. Et monster til hjemmebiografen, med et prisskilt der signallerer high-end.


Målet for Bryston med denne nye SP3 var: Lav en stereo-forstærker der kan spille op med Brystons bedste, med en indbygget surround forforstærker der kan levere en lydmæssig hjemmebiografoplevelse blandt branchens absolut bedste.


Istedet for at lave en kombineret surround-receiver, med både audio- og video-processor, har Bryston derfor gået den modsatte vej i deres fokus på at skabe et nyt topklasse audioprodukt.


Det betydet at alt hvad der hedder unødvendige features er barberet væk, og det gælder også video-processor. Det er muligt at sende HDMI-signalet ind igennem Bryston SP3, men den tager sig kun af lyden og sender video-signalerne videre ubearbejdet.


Bryston SP3 er 100% modulopbygget. Maskinen er bygget op omkring det store print i bunden af kabinettet, der varetager al den analoge signalbehandling. DSP, D/A og andre digitale print sidder tilsluttet som ekstra kort, således at maskinen for fremtiden er nem at opgradere til eventuelle nye surroundformater eller andre nye teknologier.


  


Der er helt separate dobbelte strømforsyninger til de analoge og digitale kredsløb, og da kredsløbene er helt separeret, er signal- og støjforholdet holdt nede på et absolut minimum. Alle steder, hvor det er muligt, er der anvendt diskrete klasse A teknologi med præcist matchede transistorer i stedet for dårligt lydende IC’er i signalvejen.


Bryston SP3 kan decode alt, hvad der hører sig til af relevante surroundformater. DTS-HD Master Audio, Dolby TrueHD, Dolby Digital og DTS i henholds vis 5.1,6.1, og 7.1 kanaler. Den kan nedskalere alle surroundformater til stereo, og der er mulighed for at lave separate Bass Management-indstillinger til hver lydkilde.


For Bryston er det vigtigt, at SP3 også er en high-end to-kanals forforstærker. For at dette er muligt, har Bryston udviklet et layout, hvor det er muligt køre 100% udenom de digitale kredsløb. Når man sætter den i Bypass mode, bliver alle signaler bibeholdt i det diskrete analoge domæne. Bypass mode er ikke en ny opfindelse. Denne funktion er på rigtig mange produkter i dag, men det unikke er, at den rent faktisk er en ægte bypass mode, som går helt uden om alle digitale kredsløb og DSP-processoren.


  


Bryston SP3 er fuldt balanceret opbygget. Den har både analoge og digitale balancerede XLR indgange, og alle 7,1 kanaler udmunder i både XLR og RCA-stik. Der er yderligere et sæt XLR AUX-udgange, som kan konfigureres til at bruges som ekstra subwoofer- eller centerhøjtalerudgang i stedet. Digitale inputs er der også rigeligt af på SP3. Der er 8 HDMI, 4 spdif , 2 AES/EBU, 3 optiske samt en USB-indgang.


Af styringsmuligheder medfølger der en aluminiumsfjernbetjening, som har indbygget pick-up og photosensor samt baggrundsbelyste knapper. Den kan derudover styres med RS-232 eller via netværk.


Læs også brochuren


 


Pris og tilgængelighed


Bryston SP3 er klar til levering og kan fås i enten sølv eller sort finish.


Prisen er også “high-end”. Den koster kr. 79.995,-


 


Kilde: HTP

Annonce:
Forrige artikelNye kabler til afspilleren fra Audioquest
Næste artikelCES 2012: Trådløs “HDMI” fra Intel i LG TV
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.