Forside Nyheder

iPhone taber markedsandele i Europa


Apples seneste iPhone 4S har ikke formået at holde stand på alle markeder.


 


iPhone ned i Europa


Google Android stormer frem, og det betyder at Apple iPhone går tilbage på flere europæiske markeder.


Ny rapport konkluderer at Apples iPhone mister markedsandele på flere europæiske markeder, men går frem i USA, Storbritanien og Australien. Det skriver Reuters.


Det er analyse-firmaet Kantar Worldpanel Comtech (tidligere TNS Worldpanel) der har analyseret udbredelsen af smartphones over en 12 ugers periode der inkluderer lanceringen af iPhone 4S.


 


Fremgang i engelsktalende lande


De har sammenlignet de 12 uger op til slutningen af november, med samme periode sidste år. Her er iPhone gået frem i USA, fra 25 procent til 36 procent af markedet. I Storbritanien mødes en tilsvarende fremgang fra 21 procent til 31 procent markedsandel.


iPhone 4S blev ved lanceringen kritiseret for ikke at byde på nok nyheder, i betragtning af at der var gået 15 måneder siden lanceringen af iPhone 4. En af de største nyheder var taleassistenten Siri, der er ren software blot begrænset til brug i iPhone 4S.


Siri virker på engelsk, fransk og tysk, men bliver først rigtig smart når tjenester på nettet servicerer den med opslag o.lign. Det er i USA at Siri kan mest, og det kan forklare hvorfor iPhone 4S vinder større fodfæste her.


 


Tilbagegang i andre lande


Men selvom Siri både forstår fransk og tysk, har det ikke hjulpet på salget i de lande. I Tyskland faldt iPhones markedsandel fra 27 procent til 22 procent i perioden for sammenligning, i Frankrig er faldet 29 procent til 20 procent. Tilsvarende fald ses i følge Reuters i Italien og Spanien.


Økonomierne i Europa er svækkede, og det vurderes at have indflydelse på folks valg af smartphone. De helt dyre modeller erstattes med nogle billigere, især det franske marked er sensitivt overfor priserne fortæller analysefirmaet til Reuters.


 


Android lukker hullet


Det er Android som smartphone-køberne vælger istedet for iPhone.


Android har i samme 12-ugers periode haft mellem 46 procent og 61 procent af markedsandelene, set henover alle markeder. Den største markedsandel på de 61 procent er i Tyskland, hvor Samsung Galaxy S II er det mest sælgende produkt.

Annonce:
Forrige artikelCES 2012: Onkyo-receivere får InstaPrevue og MHL
Næste artikelVi surfer løs, mens fjernsynet kører
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.