Forside * Nyheder

Reuters: Kun få køber Nokia Windows Phone

 


Windows Phone


Nokia Lumia høster stor ros hos anmeldere, men forbrugerne holder sig indtil videre på afstand, i de lande hvor den er til salg.


“Nokia Lumia er verdens bedste smartphone. En Android-killer der også banker iPhone af banen.”


Citatet ovenfor er opdigtet, men indtil videre er der ikke noget som tyder på at Lumia har vendt udvikingen for hverken Microsoft eller Nokia. Det skriver Reuters i en rapport.


Smartphone-krigen er fortsat dominieret af Google Android, der sidder på omkring 50% af markedet, efterfulgt af Apple iOS som vurderes at have et sted imellem 15-20% af markedet.


 


2% andel


Microsoft Windows Phone ballancerer på 2% af markedet, og det gør systemet til en lille spiller. For det handler ikke kun om god hardware, men om hele økosystemet bag. Altså hvilke muligheder der er for apps, tjenester, tilbehør, abonnementer og samspil med den øvrige elektronik.


Nokia Lumia er den lille opkomling, der måske kommer alt for sent til at gøre en forskel. Ifølge Reuters viser en frisk undersøgelse, at blot 2% af de europæere der lige nu er på jagt efter en ny smartphone, vil købe dén.


 


Plads til en mere ?


“Der er ikke meget rum for et tredje økosystem. Smartphone markedet konsolideres hurtigt” fortæller analytiker Pierre Ferragu fra Bernstein til Reuters, og til Nokias aktieejere lyder meldingen: Sælg!


Nokias aktiekurs har været igennem et turbulent år, siden koncernen annoncerede at droppe Symbian. Men siden introduktionen af Windows Phones er kursen droppet yderligere 20%.


Det gamle Symbian sælger fortsat 10:1 i forhold til Windows Phones.


 


Windows 8


Reuters rapporten peger på at Windows 8 måske kan være med til at vende udviklingen.


Når det engang kommer på markedet, vil der blive mulighed for en større integration og samhørighed imellem computere, smartphones og tablets med Windows.


Windows 8 står til at udkomme i 2012, dog muligvis først til efteråret.


 


Debat


Hvad tror du? Har Windows Phone en fremtid, eller er løbet kørt inden Microsoft og Nokia bliver helt færdige med at bygge et sammenhængende system ?

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.