Forside Indhold og distribution Spil features

Spilanmeldelse: Saints Row The Third


The Third Street Saints er tilbage!!! Banden fra Stillwater er konger af Stilwater og er nu et vaskeægte ?brand? og der tjenes store penge på Saints tøj, sko, energidrikke, actionfigurer m.m.. Men når man sidder på toppen står folk i kø for at pille dig ned og selv tage pladsen. Derfor dukker The Syndicate ? et multinationalt forbrydersyndikat ? pludselig op og kræver deres del af kagen. Det er The Saints selvfølgelig ikke enige i, og så er der jo kun én vej?You can get much farther with a kind word and a gun than you can with a kind word alone ? Citat: Al Capone!!!


De første 25 minutter:


Mange spil starter stille og roligt med små sekvenser der forsigtigt lærer dig om spillets styring. I Saints Row bliver du smidt hovedkulds ind i et bankrøveri under heftigt angreb af politi, sikkerhedsfolk og S.W.A.T. med en enkelt instruks: Brug R1 til at skyde!!! Og det bliver endnu vildere! 50 kills inden for de første 5 min.? TJEK! Et stk. bygning jævnet med jorden? TJEK! Yderligere 25 kills mens man hænger under en helikopter? TJEK! Og det bliver endnu vildere! Kæmpe sig vej igennem en jumbojet for at hoppe ud af bagenden efter sin homie der ikke fik sin faldskærm på? TJEK! Bekæmpe et utal af fjender mens man er i frit fald for at rede sin homie? TJEK! Og det fortsætter?. Det er nok uden sammeligning en af de mest hektiske spil-introer jeg længe har oplevet!!!Enter Steelport:


Efter den hektiske intro introduceres man for Steelport, byen hvor slaget skal stå. Byen er delt mellem tre bander, The Deckers, The Morningstar og The Luchadores og det er så dem der gradvist skal bekæmpes for at opnå kontrol over Steelport. Her forsvinder The Syndicate så fra historien hvilket virker lidt underligt for det er jo ligesom dem man ?har en bøf med?!? Nå, men nu skal Steelport i hvert fald erobres gennem adskillige missioner. Missionerne giver dig respekt, penge og gradvist større kontrol over byen men der er også et utal af sidemissioner der skal løses og bygninger og forretninger der skal købes før man kan læne sig tilbage og kalde sig konge af Steelport. Sidemissionerne giver dig også respekt, penge og kontrol og de kan ikke udelades hvis man vil igennem spillet relativt smertefrit. Penge og respekt (og et bredt udvalg af vilde våben) er vejen frem i Steelport!!!


De mange sidemissioner (og den tid de tager) er for mit vedkommende desværre med til at fjerne fokus fra selve historien og denne bliver desværre lidt usammenhængende. Gammelt og nyt: Mange ting går igen fra tidligere Saints Row-spil. Der skal køres eskorte for prostituerede, laves forsikringssvindel, Mayhem osv..Der kan/skal pimpes biler og der skal købes fede outfits ? alt sammen for at score respekt. Af nye tiltag hæfter jeg mig især ved at man nu er udstyret med smartphone hvorfra næsten alt kan klares. Alle snigmord-kontrakter og bestilte bil-tyverier klares her i modsætning til tidligere, hvor man skulle finde og huske locations rundt onktring. Du hæver de penge du tjener via telefonen, køber opgraderinger (og dem er der sgu mange af) og meget, meget mere.


En anden ny feature er at du nu kan up-og downloade dine og andres karakterer fra www.saintsrow.com og bruge dem i dit eget spil. Der kan du også følge andres spilfremgang, få hints til missioner m.m.. En nyttig ny tilføjelse til Saints Row universet.


Godt og dårligt:


Det dårlige først! Steelport er en enorm by men den virker ikke rigtig ?levende? som i de tidligere spil. I en by af den størrelse skulle man mene at der var rige ?underholdnings-muligheder? men det er begrænset til et par tøjforretninger og nogle våben-bikse. Jeg blev egentlig bare lidt irriteret over den lange rejse det var at skulle fra den ene ende af byen til den anden. Historien er som nævnt også lidt rodet og ujævn og giver ikke altid mening. Grafikken er OK men heller ikke mere end det, jeg kunne måske have ønsket mig en mindre by og så lidt bedre grafik men det er jo en smagssag.Men meget af det ovenstående opvejes af den sindssyge humor der så absolut må siges at være drivkraften i Saints Row!!! Ligegyldigt hvor irriteret jeg kunne blive over usammenhængende historier og halvgod grafik har jeg konsant skreget af grin eller måbet over de retninger spiludviklerne hele tiden hiver spillet i. Jeg vil ikke afsløre for meget men zombier, toiletter i cyberspace, nøgenløb!???? Og i hvilke andre spil kan du iført bar røv og bikinitop tæve hjemløse med en 1½ meter lilla dildo? Det er helt galt og måske ikke i alles smag men jeg kan sgu meget godt li? det 😉


The Bottom Line:


Bliver du nemt fornærmet og kan du ikke li? ?røv og patter-humor?? Hold dig fra det!!! Kan du ikke få nok vold, plat-heder og sjofle jokes? Køb, køb, køb!!!


Karakter: 7/10


Udgiver: THQ


 Ude nu til PS3, Xbox 360 og Pc


Testet på PlayStation 3

Annonce:
Forrige artikelApple vandt over HTC i USA
Næste artikelYouSee film kommer til kort
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.