Forside * Nyheder

Vi handler mindre elektronik på nettet


Krisen betyder at vi handler mindre elektronik på nettet.


 


Nethandlen er stagnerende, og elektronikprodukter er hårdt ramt. Vi handler mindre og billigere på nettet.


Selvom nethandel er blevet spået at overtage en stadig stigende del af den samlede handel, så har krisen sat den udvikling i stå. Det skriver epn.dk.


Omsætningen på nettet herhjemme er gået tilbage med 1 milliard kroner, og det er især gået hårdt ud over salget af elektronikprodukter hvor faldet er endnu større.


Dibs, der tilbyder e-betalingservices i Norden, bringer en analyse der viser at omsætningen på internethandel er faldet i forhold til sidste år. Fra 41 mia. kroner i 2010 til 40 mia. kroner i 2011.


“Det er første år, vi ser et knæk på kurven i Danmark. Vi forventer et lille fald i den samlede e-handel i forhold til sidste år,” fortæller Lars Juul Dalsted, salgschef i Dibs Danmark til epn.dk.


Når krisen kradser er det især de dyre produkter vi sparer på. Vi handler måske ligeså meget på nettet, men bruger færre kroner.


Andelen af elektronik solgt på nettet udgjorde i 2010 16% af den samlede omsætning. I 2011 er det tal faldet til 10%. Det betyder at salget af elektronik på nettet er faldet fra ca. 6,5 mia. kroner i 2010 til ca. 4 mia. kroner i 2011.


 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.