Forside CES CES 2012

CES 2012: Davone of DenmarkImage3Man skulle måske tro at som en dansk producent, så var det et naturligt hjemmemarked. Men sådan er det ikke gået for Davone.

Selvom Davone er en dansk producent af highend højttalere, så er det ikke meget vi ser til produkterne i Danmark. Første gang vi stiftede bekendtskab med Davone her på recordere.dk, var da de udstillede på HiFi & Surround i 2007.

Dengang var Davone nystartet, og produktet Rithm vækkede opsigt både i HiFi-kredse og i designer-kredse. En højttaler der i sig selv også er et kunstværk.

Siden er der kommet flere produkter til, og vi mødte Paul Schenkel fra Davone på CES, hvor han kunne fremvise de seneste produkter.

Der er en grund til at vi ikke ser og hører så meget til Davone i Danmark, selvom det er en dansk producent. Årsagen er at produkterne sælger langt bedre i andre dele af verden. Især japanerne er helt vilde med det smukke skandinaviske design, og kan de kombinere det med god lyd som her, så er de parat til at investere.

Men så dyrt er det slet ikke at blive Davone ejer. Deres seneste design-højttaler, Davone Mojo, koster nemlig blot 11.000 kroner. Hvilket jo i highend sammenhæng ikke er nogen pris. Mojo er højttalerne der spreder lyden 360 grader rundt i rummet. På den måde kan de placeres på et bord eller en reol ude i selve rummet, og fylde lokalerne op med lækker lyd.

Hvis Mojo en dag også kommer som aktiv højttaler, evt. med indbygget Apple Airplay, Bluetooth og de øvrige modeord, så vil der være andre producenter af design-højttalere der får kamp til stregen. Men indtil videre findes den kun i en passiv udgave, og vi kunne forstå på Davone at de helst ikke vil vige fra dette.

Davone er bedst til højttalere, bedst til akustik.

Besøg dem på: http://davoneaudio.com


Annonce:
Forrige artikelCES 2012: Danske MK Sound
Næste artikelCES 2012: Velodyne putter bas i earphones
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.