Forside Nyheder

Der var digitalradioer under juletræet


 


Mange fik åbenbart en digital radio under træet, konkluderer DR på baggrund af julens lyttertal.


Meget tyder på, at vi har haft travl med at anskaffe os digitalradioer i julen, viser tal fra DR Medieforskning.


Som gennemsnit er 89 procent af radiolytningen foregået på FM i 2011, mens 11 procent af al DR-radio er blevet hørt digitalt; det vil sige på DAB og netradio.


?Men i ugen efter at julegaverne var pakket op, foregik 15,2 procent digitalt, mens 84,8 procent af al DR-lytning fandt sted på FM. Det viser, at danskerne i højere grad begynder at lytte digitalt, og de fem sidste uger af 2011 var i det hele taget de uger nogen sinde, hvor der er blevet hørt mest digital radio,? forklarer medieforsker Dennis Christensen fra DR Medieforskning.


I juleugen ? uge 51 ? var det 35,1 procent af alle DRs lyttere, der hørte DR Radio enten via internet eller DAB i løbet af ugen.


?En del af forklaringen skal formentlig findes i, at P1?s og P2?s lyttere gerne vil være i stand til at høre kanalen hele døgnet rundt, efter at P1 og P2 måtte flytte sammen på FM den 1. november” forklarer Dennis Christensen.

Annonce:
Forrige artikelRygte: Apple og Google byder på Premier League
Næste artikelPioneer: Netværkslyd til musikelskeren
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.