Forside Nyheder

DSB forbedrer mobildækningen i togene


 


Nu skal det være slut med afbrudte samtaler og dårlige internetforbindelser i toget. DSB vil nu forbedre dækningen.


Oplever du også af og til afbrudte samtaler i togene eller en dataforbindelse der ikke er helt stabil, så er der godt nyt i sigte. Eller skulle man sige lys for enden af tunellen. Det skriver Politiken.


Efter flere års uenighed om ansvaret for dækningen på landets togstrækninger, er DSB og landets fire store teleudbydere nu blevet enige om at gøre noget ved problemet.


Inden udgangen af år 2012 forventer DSB at være klar med stabil mobildækning, tale som data, i de 100 første IC3, IC4 og IR4 togsæt.


“For det første vil kunderne opleve en bedre talekvalitet, og forbindelsen vil ikke blive hakket over. Det bedre signal i toget vil også betyde, at de kan få stabil adgang til internettet. Det gode ved aftalen er, at vi gør det her med alle teleoperatører og med alle togsæt”, udtaler Claus Klitholm, underdirektør i DSB Kommerciel til Politiken.


DSB investerer i alt 60-70 mio. kroner i lokale repeatere i togene. De bliver sat op på indersiden af både IC3-, IR4 og IC4-tog for at forstærke mobilsignalet fra masterne langs skinnerne.

Annonce:
Forrige artikelDen nye LG fjernbetjening er med “Siri”
Næste artikelNu er det meste af Danmark på nettet
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.