Forside Nyheder

Hollænderne må gerne købe Galaxy Tab 10.1


 


I den vedholdende patentkrig mellem Samsung og Apple, har Samsung netop vundet endnu en runde. Apple fik ikke held til at forbyde Samsung Galaxy Tab 10.1 i Holland.


Krigen mellem Samsung og Apple foregår på adskillige fronter lige nu, herunder Tyskland, Australien, Frankrig, Sydkorea og USA. Og så også i Holland, hvor landsretten i Haag netop har afvist en anmodning fra Apple om at få forbudt Samsungs tablet Galaxy Tab 10.1. Sidste år afsagde en lavere domstol også en dom, der gik Apple imod, men denne dom appellerede Apple med det samme. Men altså uden held.


Apple mener, at Galaxy Tab 10.1s design er lidt for tæt på deres iPad 2. Dette til trods for, at iPad er i 4:3-format og Galaxy Tab 10.1 er i 16:10-format, og de to tablets derfor er ret forskellige i deres udformning. Apple har derfor forsøgt at få Galaxy Tab-serien forbudt i flere lande. Det lykkedes i Tyskland, hvor Samsung derefter udsendte en specialudgave af tablet’en, der siden blev foreløbig godkendt af domstolene dernede. Som modtræk har Apple i sidste uge anlagt sag mod Samsung i Tyskland for patentbrud på smartphones med henblik på at få forbudt telefoner som Samsung Galaxy S II.


Foreløbig har patentkrigen mellem de to firmaer ikke påvirket salget i Danmark eller resten af Skandinavien.


 

Annonce