Forside Indhold og distribution Musik

Hver tredje dansker streamer musik fra nettet


 


Streamingtjenester som WiMP, Rara, Spotify og Sony Music Unlimited bliver mere og mere populære. En ny undersøgelse viser, at hver tredje dansker nu streamer musik fra nettet.


Hver tredje dansker har ifølge undersøgelsen adgang til en musikstreamingtjeneste, og et lignende antal har solgt eller smidt deres CD-samling ud. Det viser en undersøgelse foretaget af firmaet Norstat for streamingtjenesten WiMP. Undersøgelsen er lavet i både Sverige, Norge og Danmark, med 1000 adspurgte over 18 år i hvert land. Antallet af personer, der har har lyttet til musik fra en streamingtjeneste indenfor den uge, hvor undersøgelsen blev foretaget, er steget til 20 procent . Med andre ord antyder undersøgelsen, at hver femte dansker lytter til streamet musik ugentligt.


Det er hovedsagelig de unge under 30, der har taget streamingtjenesterne til sig. I denne gruppe mener 71% ifølge undersøgelsen, at CD’en er stendød og at musikstreaming er den måde, vi kommer til at lytte til musik på i fremtiden. Det halter lidt mere hos dem med en alder over 50, hvor næsten 80% stadig lytter til CD’er og har dem stående fremme.


Undersøgelsen viser også, at 23% af alle de adspurgte nu lytter til musik via deres mobiltelefon, og at 77% enten downloader musik ulovligt i mindre grad, er holdt helt op eller aldrig har gjort det, efter streamingtjenesterne er kommet frem.


På verdensplan gik andelen af digital musik op med hele 8% sidste år. Læs mere her!

Annonce