Forside Nyheder

Installér Open WebOS på din tablet til september


Til efteråret udgives WebOS-operativsystemet som open-source-software.


 


HP meddeler, at WebOS-operativsystemet bliver helt open-source til september. Hvor lang tid der mon går før det dukker op på din Android-tablet?


Tilbage i december sidste år kunne vi rapportere, at WebOS-operativsystemet fra blandt andet HPs flygtige TouchPad ville blive open-source, og nu er HP klar med en køreplan for projektet.


Ifølge firmaets seneste udmelding, så vil WebOS blive frigivet som open-source til september og får navnet Open WebOS 1.0.  Firmaer og privatpersoner vil frit kunne bruge softwaren, og lur os om et par dygtige programmører ikke vil være i stand til at få WebOS til at køre på eksempelvis en Samsung Galaxy Tab eller en billig-tablet som den amerikanske Amazon Kindle fire.


“HP bringer den innovative WebOS-platform til open-source-samfundet,” sagde Bill Veghte, vicepræsident med ansvar for strategi hos HP. “Dette er et afgørende skridt hen imod opfyldelsen af vores mål om at fremskynde platformens udvikling og sikre, at dets fordele kan udnyttes af hele økosystemet af webapplikationer.”


HP fortæller også, at man vil integrere en standardiseret Linux-kerne, så producenter med erfaring med at bygge produkter baseret på Linux og Android hurtigere kan komme i gang med Open WebOS 1.0.

Annonce