Forside Nyheder

Microsoft smider milliarder efter Nokia


Stephen Elop og Steve Ballmer sammen på scenen i forbindelse med lanceringen af Nokia Lumia 900 på CES 2012-messen i Las Vegas.


 


Nokia er vild med Microsofts Windows Phone-operativsystem, men det skader nok heller ikke, at finnerne får milliarder i understøttelse af softwaregiganten.


Nokia har netop offentliggjort sit kvartalsregnskab for de sidste tre måneder af 2011, og der kom det frem, at den finske mobilproducent har modtaget 250 millioner dollars, svarende til 1,4 milliarder kroner, i såkaldt “platformsunderstøttelse” fra Microsoft.
 
Godt nok sender Nokia så licensgebyrer den anden vej, men alt tyder på, at Microsoft pt. betaler Nokia for at bruge Windows Phone, og Nokia meddeler da også, at dette blot er den første af flere betalinger fra Microsoft, der forventes at løbe op i milliardvis af dollars.


Det er altså ud til, at Microsoft holder hånden under Nokia mens firmaet prøver at komme på fode igen på smartphone-markedet med sine Windows-mobiler. Finnernes første forsøg, Lumia 800, er blevet vel modtaget verden rundt – også herhjemme – og til marts får amerikanerne lov at lege med Lumia 900, der er en forbedret udgave af 800-modellen med 4G LTE-forbindelse, større skærm, frontkamera og bedre kamera på bagsiden.


Platformsunderstøttelsen fra Microsoft kunne også være forklaringen på, hvorfor Nokia ikke spiller på flere heste og eksempelvis benytter Googles Android-operativsystem i nogle af sinde mobiler.

Annonce