Forside Nyheder

Nu kan du læse mere om Apples hemmeligheder


Inside Apple undersøger hvordan Apple fungerer som virksomhedNy bog – Inside Apple – sætter fokus på en af verdens mest omtalte virksomheder og prøver at give svar på, hvordan firmaet egentlig fungerer.


Walter Isaacsons biografi om Steve Jobs fik masser af omtale, og var en af sidste års bedst sælgende bøger. Biografien gav et interessant indblik i Steve Jobs’ liv og mandens personlighed på godt og ondt, men vi fik ikke så meget at vide om, hvordan Apple rent faktisk fungerer som virksomhed.


Det prøver en ny bog så at give svaret på. Inside Apple: How America’s Most Admired – and Secretive – Company Really Works, skrevet af Adam Lashinsky, er netop udkommet, og kan eksempelvis købes som iBook i iTunes-butikken til 95 dollars, eller downloades som Kindle-bog fra Amazon.


Lashinsky er redaktør og journalist for det amerikanske erhvervsmagasin, Fortune, og har foretaget hundredvis af interviews med nuværende og tidligere Apple-medarbejdere og samarbejdspartnere og leverandører.


Bogen prøver at give et indblik i, hvordan det er at arbejde for Apple, at samarbejde med Apple – og hvordan firmaet over de sidste 12 år har været i stand til at skabe nogle af de mest populære og bedst sælgende gadgets.


Lashinsky afslører blandt andet, at det ikke er synderlig behageligt at arbejde for Apple med mindre man er højere op i hierarkiet, og at man ofte ikke aner hvad der foregår i virksomheden. Du kan møde på arbejde og finde ud af, at en del af bygningen er blevet  lukket af på grund af et nyt projekt, og mange nyansatte aner ikke, hvad de skal arbejde med før de møder på arbejde den første dag.


Som en lille interessant detalje, så afslører bogen også, at Apple har en afdeling, der ikke foretager sig andet end at eksperimentere med, hvordan produkter kan pakkes ind, så de tager sig godt ud i butikkerne og fylder mindst i skibscontainerne.

Annonce