Forside * Nyheder

Viasat mister retten til at diktere TV-pakker


 


Viasat har tabt retten til at bestemme i hvilke TV-pakker deres kanaler optræder.


Konkurrencerådet får medhold i retssag mod Viasat. Der er tale om en sag der har kørt over flere år igennem flere retsinstanser, og nu er blevet stadfæstet.


Sø- og Handelsretten giver Konkurrencerådet medhold i sagen om Viasats distributionsvilkår, fortæller Konkurrencerådet i en pressemeddelelse.


Retten skriver i sin kendelse:


?Det tiltrædes, at der ikke er grundlag for at ophæve påbuddet på grund af uklarhed. Konkurrencerådet frifindes herefter i det hele for Viasats påstande.?


I september 2009 giver Konkurrencerådet Viasat et påbud om at ophøre med at gøre levering af en eller flere af Viasats tv-kanaler betinget af en bestemt placering i kabelpakkerne. Afgørelsen betyder, at antenneforeninger selv kan bestemme, hvordan de sammensætter kabelpakkerne.


Viasat anker afgørelsen til Konkurrenceankenævnet, som i juni 2010 stadfæster Konkurrencerådets afgørelse. Herefter indbringer Viasat afgørelsen for Sø- og Handelsretten, der nu har afsagt dom.


Retten har talt. Viasat må ikke længere diktere i hvilke tv-pakker deres kanaler skal optræde.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.